Kuşaklar Arası Sevgiyle Kucaklaştılar

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Sakarya Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen ‘Kuşaklar Arası Sevgi Projesi’ kapsamında okulun 8. sınıf öğrencileri Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Kültür ve Dayanışma Vakfı Temsilciliği’ne yönelik anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.

Kuşaklar Arası Sevgiyle Kucaklaştılar
Projenin hazırlayıcısı ve koordinatörü Okulun Beden Eğitimi Öğretmeni Jale Yentür Karaoğlu’nun öncülüğünde gerçekleşen ziyarette; öğrenci ve öğretmenleri Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır ile okulun Aile Birliği üyeleri de yalnız bırakmadı.

Vakfın Ayvalık Temsilciliği Başkanı Hüseyin Köksal’ın öncülüğünde kalabalık bir gazi topluluğu tarafından karşılanan konuk öğrenciler, beraberinde getirdikleri çiçekleri Başkan Köksal’a takdim etti.

Gazi büyüklerinin ellerini öpen ve onlarla uzun uzun sohbet etme imkânı bulan öğrencilerin memnuniyeti ise görülmeye değer olarak nitelendirildi.

Ziyaret sonrasında öğrenciler; gaziler ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır’ın yanı sıra öğretmenleriyle topluca hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmediler.

Ziyaret sonrasında muhabirimizin sorularını yanıtlayan Sakarya Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni ve ‘Kuşaklar Arası Sevgi Projesi’ Koordinatörü Jale Yentür Karaoğlu geçtiğimiz yıl ilkini Gömeç’te organize ettikleri projenin ikinci etabını da Ayvalık’ta yürütmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Genç nesilin, büyüklerini ve hastalarını ziyaret ederek kuşaklar arası köprü oluşturmak, manevi değerleri unutturmamak amacıyla sürdürdükleri projeye Sakarya Ortaokulu’nun tüm sınıflarından yoğun bir talebin olduğuna işaret eden Karaoğlu, projede yer alan öğrenci sayısın 250’yi aştığını söyledi.



Jale Yentür Karaoğlu yaptığı açıklamada, “ Gazilerin tarih ve sosyal bilgileri daha çok bilgisi olduğu için bugün özellikle 8. Sınıf öğrencilerimizle bu ziyareti gerçekleştirmeyi uygun gördük. Bundan sonraki çalışmalarımız kapsamında her hafta bir başka yaşlı ve hastaları evlerinde ziyaret edecek ve böylelikle kuşaklar arasındaki sevgi köprüsünü daha da köklü bir hale getirmiş olacağız “ diye kouştu.
Kaynak: İHA