Kaymakam Öner, Liselilere Mesleğini Anlattı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde lise öğrencilerinin düzenlediği Kariyer Planlama Günleri’nin bu haftaki konuğu Kaymakam Hüseyin Öner oldu

Kaymakam Öner, Liselilere Mesleğini Anlattı
Burhaniye Anadolu Lisesi’nde Kaymakam Öner, kaymakamlık mesleğindeki tecrübelerini, mesleğin zorluklarını ve güzelliklerini, mesleğinde yaşamış olduğu bazı ilginç anıları, mesleğin ince noktalarını öğrencilerle paylaştıktan sonra öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Öğrencilerle kariyer planlamasının önemi konusunda tecrübelerini paylaşan Kaymakam Öner “Kariyer planlaması bireyin geleceğinin yol haritasıdır. Hayalleriniz olmalı, hayallerinizi bir takım koordinatlara bağlamalısınız, yani hayalleriniz olmalı ve hedeflerinizi belirlemeli, hedefiniz doğrultusunda kendinizi geliştirmekten vazgeçmemelisiniz. Mümkün olduğu kadar sevdiğiniz işi yapmaya çalışın. İnsanlar sevdiği işi yaparsa hem kendileri mutlu olur hem de yaptığı işi başarıyla ve verimli olarak yapacakları için başkalarını da mutlu ederler. Herkesin sevdiği, başarılı olacağı işler yapması toplumu ve milleti müreffeh, zengin kılar. İleride hangi işi yaparsanız yapın sürekli yeni şeyler öğrenmek, sürekli kendinizi geliştirmek zorundasınız. Öğrenmekten keyif alarak kariyerinizi ve geleceğinizi istediğiniz yönde şekillendireceğinizi düşünüyorum ve hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA