İİT Genel Sekreteri Useymin, Griffiths İle Görüştü

İİT Genel Sekreteri Useymin, BM Yemen Özel Temsilcisi Griffiths ile bir araya geldi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin'in, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths ile bir araya geldiği bildirildi.

İİT tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Sekreter Useymin, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da BM Yemen Özel Temsilciği görevine atanan Griffiths ile bir araya gelerek kendisini tebrik etti.

Körfez İşbirliği Konseyi girişiminin yanı sıra Yemen Ulusal Diyalog Kongresi sonuçları ve BM Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararları doğrultusunda Yemen krizine ilişkin siyasi çözüm çabalarının İİT tarafından desteklendiğine vurgu yapan Useymin, İİT'nin de Yemen'in birliği, toprak bütünlüğü, bağımsızlık ve egemenliğini önemsediğine dikkati çekti.

Griffiths de BM Yemen Özel Temsilciği görevine geldikten sonra uluslararası bir örgütün resmi lideriyle yaptığı ilk görüşme olması hasebiyle son derece memnuniyet duyduğunun altını çizdi.

Görüşmede ayrıca, Yemen'deki siyasi ve insani duruma ilişkin gelişmelerin ele alındığı ifade edildi.

Görüşmede Useymin ile Griffiths'in, Yemen krizine siyasi çözüm bulunması çabalarının başarılı olması için İİT Genel Sekreterliği ile BM Yemen Özel Temsilcisinin ofisi arasında bir koordinasyon ve istişarenin önemi konusunda hemfikir oldukları kaydedildi.

İngiliz diplomat Martin Griffiths, İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed'in yerine geçen şubat ayının ortalarında BM Yemen Özel Temsilcisi olarak atanmıştı.
Kaynak: AA