Eyüpsultan'da Aşçıbaşı Otopark Projesi Durduruldu

Eyüpsultan’da yapımı gerçekleşen Aşçıbaşı otoparkı projesi tarihi eser kalıntıları bulunması nedeniyle durduruldu.

Eyüpsultan'da Aşçıbaşı Otopark Projesi Durduruldu
Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın konuk olduğu ve sosyal medya üzerinden gelen soruları cevaplandırdığı bir programda, park ve otoparklarla ilgili de açıklama geldi.

Nişanca Mahallesinde araçların parklanmasından dolayı mağdur olduklarını mağdur olduklarını ileten vatandaşın sorusuna cevap veren Başkan Remzi Aydın şunları söyledi;

"Nişanca Mahallemizin tıpkı Rami gibi, temel problemlerinden birisi otopark, dar sokaklar ve yoğun araç. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Aşçıbaşı Parkımızın altına bir otopark faaliyeti başlatmıştı.Aşçıbaşı Parkımızda tarihi eser kalıntılarına rastlanıldığı için Anıtlar Kurulu çalışmaları durdurdu. Dolayısıyla otopark projemiz durdu. Otoparkımızı yeniden ihya ettireceğiz"

Nişanca Mahallesinde yeni bir otopark yapılması konusunda arayışın devam ettiğini söyleyen Başkan Remzi Aydın, "Birkaç alternatif yer var. Onların üzerinde duruyoruz. Bu yıl onları gerçekleştirmemiz durumunda İnşallah kısmen de olsa otopark sorununu çözmüş olmayı hedefliyoruz" dedi.

Aşçıbaşı Cami sokak zeminaltı otopark projesi tamamlanabilseydi, yaklaşık bin 723 metrekarelik bir alana sahip olacak ve üç kattan oluşacaktı.

Yaşlılarla ilgili bir projesinden de bahseden Başkan Remzi Aydın, "Sultan Center’ın arkasındaki parka, yaşlılarımızın zamanlarını en iyi geçirebilecekleri, arkadaşlarıyla buluşabilecekleri bir kafe inşaa edeceğiz. Ayrıca yaşlılarımız için Kemerburgaz tarafında da bir yer düşünüyoruz. İki bölgede yaşlılarımızla ilgili bir çalışma planlıyoruz, çok kısa bir zamanda bunlar faaliyete geçecek" dedi.

Kaynak: İHA