El Bab Şehidi İçin Okuduğu Okulda Adına Çeşme Yapıldı

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki El Bab bölgesinde DEAŞ üyesi teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Onbaşı Umut Aytekin adına mezun olduğu Karabük Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde çeşme yaptırıldı.

Çeşmenin açılışı için düzenlenen törene, Vali Kemal Çeber, şehidin annesi Zehra, babası Hasan Aytekin ve abisi Uğur Aytekin, diğer protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehidin akrabaları, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende öğrenciler şiirler okudu.

Törende konuşan Vali Çeber, çeşmenin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, Umut Aytekin'in "Vatan için ölmekse kaderim, böyle kaderin ellerinden öperim" diye gittiğini ve şehit olduğunu belirten Çeber, "Sizlere düşen görev Umut abinizin ve şehitlerimizin niye şehit olduğunu, hangi yolda canlarını feda ettiği, bizlerden neler beklediği ve bizlerin neler yapması gerektiği meselelerini düşünmektir. Onlar şehit olduktan sonra biz memleketimiz için hayırlı insanlar, hayırlı evlatlar, kendisine, milletine, devletine, ailesine hayırlı bireyler olamazsak onların şahadetini tamamına erdirememek gibi bir suçumuz, günahımız olur." diye konuştu.

Konuşmaların ardından yaptırılan çeşme, protokol üyeleri ve şehidin ailesi tarafından kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.

Tören şehitler için yapılan duanın ardından sona erdi.

Kaynak: AA