Aşık Veysel, Türkülerle Anıldı

Ünlü ozanın vefatının 45. yılında Maltepe'de düzenlenen anma etkinliğinde, Aşık Veysel'in hayatının anlatıldığı belgesel gösterildi, türküler seslendirildi

Halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, vefatının 45. yılında Maltepe'de düzenlenen etkinlikle anıldı.

Maltepe Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik, ünlü ozanın hayatının anlatıldığı belgeselle başladı.

Etkinlikte sahne alan halk müziği sanatçısı Erdal Erzincan, halk ozanı Aşık Veysel’i yad etmek, onu miras bıraktığı türküleriyle hatırlamak için bir araya geldiklerini belirtti.

Aşık Veysel'in kendilerine ışık veren, yollarını açan ve bir araya getiren bir değer olduğunu vurgulayan Erzincan, "Bugün Türkiye'nin hemen her yerinde Aşık Veysel anma etkinlikleri yapılıyor. Bizi bir araya getiren bir kişiden bahsediyoruz. O yüzden 'Ödevim zor' dedim. Her şeyini sazına gizlemiş, sırlamış, vasiyetini bile ona vermiş bir usta. Ben de onun sazına gizlediklerini bulmaya çalışacağım." ifadelerini kullandı.

Erzincan, konuşmasının ardından bağlaması eşliğinde Aşık Veysel'in aralarında, “Güzelliğin On Para Etmez”, “Kahpe Felek”, “Uzun İnce Bir Yoldayım” isimli türkülerinin de bulunduğu eserlerini ve deyişlerini seslendirdi.

Programa katılan dinleyiciler de türkülere eşlik ederek, ünlü ozanı özlemle andı.
Kaynak: AA