Yabancı Eğitimciler Seyitgazi'de İncelemelerde Bulundu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) tarafından düzenlenen Uluslararası Ahmet Hamdi Tanpınar sempozyumuna katılan yabancı ülkelerden gelen öğretim üye ve görevlileri Seyitgazi ilçesini ziyaret etti.

Yabancı Eğitimciler Seyitgazi'de İncelemelerde Bulundu
ESOGÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Koç ve bölüm öğrencisi Mehmet Daldal öncülüğünde Seyitgazi’ye gelen Rusya, Polonya ve Litvanyalı misafirler, Seyyid Battal Gazi Türbe ve Külliyesi ile yine ilçenin Arslanbeyli Mahallesinde yer alan Sücaaddin Veli Külliyesini ziyaret ettiler.

Heyeti makamında ağırlayan Başkan Hasan Kalın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kalın, “Kentimizin değerlerini yerinde incelemenizden dolayı mutluluk duyuyoruz. İlçemizin ve İslam dünyasının Batıya açılmasında öncülük eden Seyyid Battal Gazi’nin ve yine ilçemizde yer alan Frig kültürünün izleri bulunmakta. Burada Türkçenin ve Türklüğün yayılması ile ilgili Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait eserlerinde bulunması ilçemizin önemini arttırmakta. Seyyid Battal Gazi hazretleri, Buhara’dan, Doğu Türkistan’a kadar hatta Balkanlar’a kadar olan hattın öncülerinden olan bir kişidir. 740’larda gelmiştir bu topraklara. Sizlerin ülkelerinizde bunları anlatmanız ise bizlere ayrı bir değer katacaktır. Tekrar ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Heyet daha sonra ilçedeki diğer tarihi ve kültürel alanlardaki incelemelerini sürdürdüler.
Kaynak: İHA