Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan 2. Rodostobike Bisiklet Şenliği için başvurular başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi ve bisiklet severlerin işbirliğinde "İki Teker Bize Yeter" sloganıyla gerçekleştirilecek organizasyon 13 Mayıs Pazar günü yapılacak.

Şenlik için bir gün önceden gelen konuklara Süleymanpaşa Belediyesi 100. Yıl Gençlik Merkezi'nde kamp ve yemek imkanının sağlanacağı ve katılımların ücretsiz olacağı organizasyona katılan herkese tur süresince giyeceği tişört hediye edilecek.

2. Rodostobike Bisiklet Şenliği’ne katılım ön kayıtlarının https://www.suleymanpasa.bel.tr/rodostobike adresinden yapıldığı bildirildi.

- NKÜ'de konferans

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından "Siber Güvenlik: Türkiye ve Dünyadaki Gelişmeler ve Kariyer Olanakları" konulu konferans düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Ziraat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta SODER Bilgi Teknolojileri'nden Siber Güvenlik Direktörü Yunus Çadırcı bir sunum gerçekleştirdi.

Çadırcı, hackerlığın tarihi, bilgi güvenliği ile siber güvenlik arasındaki farklar ve kariyer olanakları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Çadırcı, yurtdışında bilgisayar güvenliği kültürünün 1988’de daha ağlarla ve ağlara bağlanan çoklu kullanıcılı bilgisayarlar ve onların güvenliği ile başladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Tarih içinde bilginin ortam değiştirmesi ile saldırıların niteliği de değişmiştir. Verinin aktarıldığı medyaya göre sızma girişimleri de farklılaşmıştır. Bizde ise bilgisayarlaşma 25 yıl sonra, kişisel bilgisayarlarla başladığı için biz bu treni kaçırdık gibi görünüyordu. Bizdeki başlangıç bireysel kalmıştı. Şimdi bu treni tekrar yakalamaya çalışıyoruz. 2013 yılı Tükiye'nin siber güvenliğin önemini kavradığı yıl oldu. Devlet tarafından Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı hayata geçirildi. Bilgi teknolojilerinin A-B-C’si insan-süreç-teknolojidir. Türkiye'de siber güvenlik alanında daha çok teknoloji üzerinde durulmaktadır. Yani ağ güvenliği donanımları ve sızma testleri ülkemizde, eğitim, sertifikalaşma, ISO standartları ve iç denetimden daha öne çıkmaktadır."

Kaynak: AA