Şehit Babası İcra Takibi Sürecini Anlattı

Şehit Kadir Dadaş'ın babası Cemal Dadaş: 'Onlara kırgın falan değilim'.

Tunceli'de 2012 yılında askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit düşen piyade er Kadir Dadaş'ın babası Cemal Dadaş, Kapaklı Belediyesi ile yaşadıkları icra takip süreci için "Onlara kırgın falan değilim." dedi.

Dadaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konunun 2009 yılına dayandığını, ödeme ile ilgili icra kağıdının eline ulaşmasının ardından diğer oğlu Birdal Dadaş'a ait borcu ödemek için Çerkezköy Adliyesi'ne gittiğini, konunun bu kadar büyüyeceğini tahmin etmediğini söyledi.

Tekirdağ'a 2006 yılında Kars'tan göç ettiklerini ve o dönem 12 kişilik bir aile oldukları için kiralık ev bulmakta zorluk yaşadıklarını, sıkıntılarla geçen sürecin ardından aldıkları arsaya oğlu Birdal Dadaş'ın tek katlı bir ev yaptığını belirtti.

Daha sonra şehit olan oğlu Kadir'in çektikleri 2 bin lirayla ikinci katı çıktıklarını ancak ruhsat almaları gerektiğini bilmedikleri için haklarında "imar kirliliği oluşturdukları" gerekçesiyle kamu davası açıldığını ifade eden Dadaş, Kadir Dadaş'ın şehit düşmesi sonrası yarım kalan ikinci katın hayırsever bir iş adamı tarafından tamamlandığını evin üçüncü katını da oğlu için ellerine geçen şehit parasıyla yaptıklarını aktardı.

- Bilselerdi göndermezlerdi

Yasa değişikliği sonrası ikametlerinin bulunduğu Karaağaç beldesinin mahalleye dönüştürüldüğünü ve Kapaklı Belediyesine bağlandığını aktaran Dadaş, şunları söyledi:

"Oğlum Birdal Dadaş, hakkında 'İmar kirliliğine neden olma' ve 'mühür bozma' suçundan açılan kamu davası sonucu hapis cezası verildi ancak hükmün açıklanmasını geri bırakılması nedeniyle oğlum denetimli serbest bırakıldı. Dava kapsamında 'ilam vekalet ücreti' ve 'işlem faizi' olan 2 bin 5 lira 23 kuruşu Kapaklı Belediyesi avukatı icra emri ile bizden istedi ve paranın 7 gün içinde ödenmesi gereken yazı elimize ulaştı. Ben de adliyeye giderek parayı ödemek istedim. Ancak burada bazı kişiler bana 'Sen şehit babasısın sana yapılan ayıp' dediler. Ben parayı ödemek istesem de bana engel oldular. Parayı ödeyip evime gitmek istedim. Belediye Başkanı İrfan Mandalı da avukat hanım da ödemenin bize ait olduğunu bilselerdi bu yazıyı göndermezlerdi. Onlara kırgın falan değilim."

- Avukat özür dilemişti

Kapaklı Belediyesi avukatı Gülden Ağırman, yaptığı yazılı açıklama ile şehit ailesinden özür dilemişti.

Ağırman, icra dosyasının diğer dosyalar gibi işlem gördüğünü ve tamamen kendi dikkatsizliği sonucu şehidin ailesine gönderildiğini bildirmişti.

Dosyanın kapandığını açıklamasında belirten Avukat Ağırman, "Öncelikle TSK mensubu eşi bir kadın olarak, başta şehidimiz Kadir Dadaş'ın hatırası ve ailesi olmak üzere vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını ortaya koyan şehitlerimizden, bu aslan evlatları yetiştiren ailelerinden ve aziz Türk milletinden binlerce kez özür diliyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA