Şehidin Adı Beylikdüzü'nde Yaşatılacak

Geçen yıl ağustos ayında PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Binbaşı Ümit Çelik'in adı Beylikdüzü'nde bir parka verildi.

Geçen yıl ağustos ayında, Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında operasyona giderken PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Binbaşı Ümit Çelik’in adı Beylikdüzü’nde yaşatılacak.

Beylikdüzü Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, "Şehit Binbaşı Ümit Çelik Parkı" Adnan Kahveci Mahallesi'nde açıldı.

Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, yaptığı konuşmada, açılan parkın, Beylikdüzü’nün vefasının bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da parkın milletçe herkese birlik ve beraberlik mesajı vermesini dilediğini, kamu kurum ve kuruluşları tarafından var olan ve yeni yapılan parklara, okullara şehitlerin isimlerin verilmesinin şehitlerin anısının yaşatılması noktasında önemli olduğunu söyledi.

Okur, "Bugün, burada, açılışını yaptığımız park Beylikdüzü’nün şehidimize vefasının bir göstergesidir. Beylikdüzü Belediyesi, bu parkı şehidimizin anısını yaşatmak ve gelecek kuşaklara da bu vatanın nasıl vatan olduğunun mesajını vermek için bu parka şehidimizin ismini verdi. Ben tüm şehit aileleri adına, Belediye Başkanımızın nezdinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Şehit Binbaşı Ümit Çelik'in babası Saadettin Çelik ise "Yapılan bu parka oğlumun isminin verilmesi benim için çok değerli. Başta Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere, Beylikdüzü Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum." dedi.

Açılışta, vatan uğruna hayatını kaybeden tüm şehitler için dua edilmesinin ardından katılanlara, buğday aşı çorbası ikram edildi.

Adnan Kahveci Mahallesi’nde açılan ve 4 bin 765 metrekarelik bir alana sahip olan Şehit Binbaşı Ümit Çelik Parkı’nın içerisinde, çocuk oyun grubu ve fitness aletleri bulunuyor.

Kaynak: AA