Ordu Üniversitesi Sağlıkta İddialı

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Yarılgaç: 'Ordu Üniversitesi, ülkemizde sağlık alanında yapılan reformlar çerçevesinde bölgede sağlık hizmetlerinin sunulması noktasında, ülke sağlık politikalarını yakından takip ederek bu alanda halkımıza en iyi hizmeti sunmayı şiar edinmiştir'

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, "Ordu Üniversitesi, ülkemizde sağlık alanında yapılan reformlar çerçevesinde bölgede sağlık hizmetlerinin sunulması noktasında ülke sağlık politikalarını yakından takip ederek bu alanda halkımıza en iyi hizmeti sunmayı şiar edinmiştir." dedi.

Yarılgaç, Cumhuriyet Yerleşkesindeki yapımı süren diş hekimliği fakültesi binasında incelemeler yaparak ilgililerden bilgi aldı.

İncelemeleri sonrası gazetecilere açıklamalar yapan Yarılgaç, diş hekimliği fakülte binasında son aşamaya gelindiğini belirterek, "Ağız ve diş sağlığı alanında Ordu ve çevre illere hizmet sunan diş hekimliği fakültesi, yeni yapılan binasıyla bölgenin en kapasiteli akıllı binası konumunda olacak." dedi.

Yarılgaç, binanın son teknolojik ünitelerle donatıldığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Fakülte binası 15 bin metrekare kapalı alan üzerine 6 blok olarak tasarlandı. Vatandaş sağlığına daha geniş bir çerçevede hizmet sunarak kapasitesini arttırmayı hedefleyen yeni fakülte binasına 1 milyon 900 bin liralık toplam 45 ünite alımı gerçekleştirildi. Yapımı büyük oranda tamamlanan diş hekimliği fakültesi binasın toplam 10 laboratuvara, 10 röntgen odasına, 8 polikliniğe, ikisi lokal, biri genel 3 ameliyathaneye, 80 kişilik seminer salonuna ve 80 kişilik 5 öğrenci amfisine, kütüphaneye ve bilgisayar laboratuvarına sahip olacak."

ODÜ Diş Hekimliği Fakültesinde kurulduğu 2012 yılından bu yana 321 bin 867 hastaya, 1 milyon tedavi işlemi gerçekleştirdiğini de kaydeden Yarılgaç, "Fiziki ve teknolojik olanaklar bakımından her geçen gün büyüyen Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, ağız ve diş sağlığı hizmetinde Ordu ve çevre illerde ön sıralardaki yerini korumaya devam ediyor. " dedi.

Yarılgaç, üniversite olarak sağlık alanında iddialı olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Ordu Üniversitesi, ülkemizde sağlık alanında yapılan reformlar çerçevesinde bölgede sağlık hizmetlerinin sunulması noktasında, ülke sağlık politikalarını yakından takip ederek bu alanda halkımıza en iyi hizmeti sunmayı şiar edinmiştir. Özellikle tıp ve diş hekimliği fakültelerimizin hizmete girmesiyle birlikte Ordu’dan başta Samsun ve Trabzon olmak üzere çevre illere yapılan hasta sevklerinde büyük azalmalar olmuştur. Bu gelişme hasta sağlığında zamanla yarışın öneminin yanı sıra bölge insanımızın hem iş gücü hem de ekonomik kaybının azalmasını önemli ölçüde engellemiştir."
Kaynak: AA