'Ordu'da Gıda Denetimi Aralıksız Sürüyor'

.

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, gıda işletmelerine yönelik denetimlerin 2018 yılında da aralıksız devam etiğini belirtti.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Ocak 2018 tarihinden bugüne kadar il genelinde gıda ile bağlantılı 2 bin 226 iş yerinin denetlendiğini söyledi.

Yapılan denetimler sonucu toplam 33 firmaya 229 bin 162 lira para cezası kesildiğini ifade eden Yılmaz, denetimlerde mevzuata aykırı bulunan 2 bin 831 kilo kanatlı et ürünü, 2 bin 516 kilo süt ürünü, 480 kilo arıcılık ürünü ile 18 kilo diğer gıda ürünlerin imha edildiğini kaydetti.

Yılmaz, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması noktasında azami bir hassasiyet gösterildiğine dile getirerek, şöyle konuştu:

"Müdürlüğümüz tarafından yapılan denetimler riske dayalı denetim ve numune denetimleri, Alo 174 Gıda Hattına yapılan şikayet ve ihbar denetimleri ile takip denetimleri şeklinde yürütülmektedir. Bunların dışında özel günler, özel dönemler ve özel kontroller amacıyla diğer denetimler de yapılmaktadır. Aynı zamanda ilçelerimize yönelik olarak toplu denetimler de sürdürülmekte ve bütün gıda işletmecileri denetlenmektedir. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda bulunan kantin ve yemekhaneler ile birlikte okul çevresinde gıda satışı yapan veya toplu tüketime sunan iş yerlerinin denetlenmesine özen gösterilmektedir."

Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği kapsamında eğitim çalışmaları da yapıldığı anlatan Yılmaz, bu kapsamda 4 bin 664 kişiye hijyen eğitimi verildiğini bildirdi.

Kaynak: AA