'Mehmet Akif'i Anlamak' Konferansı

AK Parti Yıldırım İlçe Gençlik Kolları tarafından "Mehmet Akif'i Anlamak" konulu konferans düzenlendi.

Barış Manço Kültür Merkezinde düzenlenen "Mehmet Akif'i Anlamak" konulu konferans Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Ersoy Argon ile Sebilürreşad Genel Yayın Yönetmeni Fatih Bayhan'ın katılımıyla yapıldı.

Argon, Mehmet Akif'in asıl isminin "Ragif" olduğunu söyleyen Argon, herkesin bu ismini söyleyemediği için Akif olarak bilindiğini anlattı.

Dedesi ile gurur duyduğunu ifade eden Argon, "Dedemin sporcu yönünü de söylemeden geçmek istemiyorum. Evinden okumaya giderken yürüyerek giderdi. Bu bizim aileye geçmiş genetik bir şey. Hepimiz yürümeyi, kitap okumayı, öğrenmeyi çok sevdik. Ne mutlu bize ki öyle bir dededen bize böyle bir şey kalmış. Hakikaten büyük gurur duyuyorum. Onun sayesinde her yere koşturuyorum. Onun sayesinde sizinle birlikteyim." dedi.

Sebilürreşad Genel Yayın Yönetmeni Fatih Bayhan da Mehmet Akif Ersoy'un milli şair olduğunu hatırlattı.

Bayhan, 1795'te Fransa'da bir akım başladığını ve bu akımın sadece milliyetçilik akımı olmadığını belirterek, "Fransa’da bir akım başlıyor ve La Marseillaise diye bir marş yazıyorlar. Bu marş hala bugün Fransa'nın milli marşıdır. Ulus devletlere kendi kahramanlık hikayelerini, marşlar üzerinden anlatılması için örnek bir model oluşturuyorlar. Yunan ve Bulgar milli marşları da bundan etkilenerek başlar." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından AK Parti Yıldırım Gençlik Kolları Başkanı Ülhak Eğri, Argon ve Bayhan'a çiçek takdim etti.

Kaynak: AA