Körfezde Hedef, Spor Yapan 10 Bin Kadın

Körfez Belediyesi tarafından "Sağlıklı Kadın, Sağlıklı Nesil" sloganıyla başlatılan ve 2 bin 500 kadının eğitim gördüğü projenin yeni hedefi, ’10 bin’ kadın olarak belirlendi.

Körfezde Hedef, Spor Yapan 10 Bin Kadın
Körfez Belediyesi tarafından ‘‘Sağlıklı Kadın, Sağlıklı Nesil’ sloganıyla başlatılan proje kapsamında 2 bin 500 kadına spor eğitimi veriliyor. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran da eşi Bilge Baran ve beraberindeki Belediye Meclis Üyesi Pınar Uysal, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Canan Mollaoğlu ve AK Parti İlçe Başkanı Şener Söğüt’ün eşi Hatice Söğüt ile birlikte kadınların eğitimi aldığı merkeze ziyaret düzenledi.

Ziyarette kadınlara seslenen Başkan Baran, “Öncelikle kendi imkanlarınız ile buraya gelip spor yapma hassasiyeti gösterdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Sizler burada, çocuklarınız da spor akademilerinde eğitim görüyor. Bugün akademilerde 4 bin 500 evladımız 15 farklı branşta eğitim görüyor. Sizlerin de spor eğitimi alması, bizleri gerçekten mutlu ediyor” dedi.

Spor yapan kadın sayısının 10 bine çıkarmak istediklerini belirten Baran, “Bugün itibariyle spor eğitimlerine katılan bayan sayısı 2 bin 500 oldu. Bizler de bayanlarımızın spora olan ilgi ve gayretini arttırmak için mücadele ediyoruz. Bizim hedefimiz, şu an 2 bin 500 olan sayıyı 10 bin kişiye çıkartmak. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu da büyük emek ve özen gösteriyor. Kendisine de teşekkür ediyorum. Sizler kendinize iyi bakarsanız, aile de kendine iyi bakar. Mutlu bir toplum oluşur” diye konuştu.

Kadına hak ettiği değer verilmezse kalkınmanın sağlanamayacağını da belirten Baran, “Spor dışında eğer biz toplumda kadınlarla erkekleri birlikte ortak kolektif çalışmasını sağlayamazsak, kadına hak ettiği değeri veremezsek, gerçek anlamda kalkınmayı sağlayamayız. Sizler, toplumumuzun olmazsa olmazısınız. Sizlerle her zaman iftihar ediyoruz, yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

Başkan Baran daha sonra eğitime katılan bayanlara hediye takdim etti.
Kaynak: İHA