Kayseri Meysu Outlet'te Engeller 'Turkcell Hayal Ortağım' İle Kalktı

Turkcell’in YGA (Young Guru Academy) ile birlikte hayata geçirdiği “Hayal Ortağım”a eklenen “Yol Arkadaşım AVM” teknolojisi Kayseri Meysu Outlet’te hizmete açıldı. Engellilerin sosyal hayata Aktif ve bağımsız katılımı için geliştirilen uygulama ile görme engelliler artık Kayseri Meysu Outlet’te kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan alışverişlerini yapabilecek.

Kayseri Meysu Outlet'te Engeller 'Turkcell Hayal Ortağım' İle Kalktı
Turkcell’in YGA işbirliğiyle hayata geçirdiği, görme engellilerin sosyal hayata daha aktif ve bağımsız katılmalarını amaçlayan “Hayal Ortağım” uygulaması içerisinde bulunan “Yol Arkadaşım AVM” teknolojisi Kayseri Meysu Outlet’te görme engellilerin kullanımına açıldı.

Mağaza bulmak artık çok kolay

“Yol Arkadaşım AVM” teknolojisi sayesinde görme engelliler, Kayseri Meysu Outlet’te, önünden geçtikleri mağazaların hangi mağaza olduğu bilgisini sesli olarak alabiliyor ve gitmek istedikleri mağaza, asansör, danışma gibi noktalar için yönlendirmelere rahatlıkla ulaşabiliyor.

“Hayal Ortağım” İstanbul’dan sonra Anadolu şehirlerinde

Kayseri Meysu Outlet’te kullanılmaya başlanan “Hayal Ortağım Yol Arkadaşım AVM” teknolojisi Türkiye’de toplam 12 ilde 28 AVM’de engellilerin kullanımına açıldı. 2018 yılı içerisinde Türkiye çapında 40 AVM’ye ulaşması hedeflenen uygulamayla görme engellilerin AVM gibi toplu yaşam alanlarında herkes gibi özgürce zaman geçirebilmeleri amaçlanıyor. Bu hizmetten faydalanmak için görme engellilerin App Store veya Google Play’den Hayal Ortağım uygulamasını indirip üye olmaları yeterli. Ücretsiz olan uygulama tüm operatör kullanıcılarına açık olmakla birlikte Turkcell müşterilerine data kullanımı da tamamen ücretsiz olarak sunuluyor.

“Yol Arkadaşım” nasıl işliyor?

Yol Arkadaşım, Poi Labs tarafından geliştirilen bluetooth beacon ve kapalı alan navigasyon teknolojisi ile çalışıyor. Bu sayede görme engelli kullanıcılar, akıllı telefonlarından bluetooth özelliğini açtıktan sonra “Hayal Ortağım” uygulaması içerisindeki Yol Arkadaşım kategorisinden bulunduğu AVM’nin menüsüne girerek AVM hakkında genel bilgilere ulaşabiliyor, Serbest Dolaşım özelliğiyle önünden geçtikleri mağazalarla ilgili bilgi alabiliyor ve istedikleri yere sesli komutlarla varabiliyorlar. Turkcell Hayal Ortağım kullanıcıları, bu uygulama içerisinde tüketilen data için ücretlendirilmiyorlar.

Turkcell Hayal Ortağım hakkında

Turkcell Hayal Ortağım servisi tüm operatör kullanıcılarına açık olmakla birlikte Turkcell müşterilerine tamamen ücretsiz. Akıllı telefon dışı cihazlarda sesli yanıt sistemi üzerinden erişilen servis, Android ve iOS kullanıcılarına uygulama olarak da sunuluyor.

Bu servise üye olmak için kullanıcıların; önce www.hayalortagim.com sitesinden veya Hayal Ortağım uygulaması üzerinden servise üye olmaları gerekiyor. Üyelik işlemini tamamlayan ve engelli raporunu sisteme yükleyen aboneler, 24 saat içinde 8020’yi arayarak veya Turkcell Hayal Ortağım mobil uygulaması üzerinden servisi kullanmaya başlayabiliyor.
Kaynak: İHA