Havza'da Kıbrıs Gazisinden Öğrencilere Seminer

Havza'da Kıbrıs gazisi, Muharip Gaziler Derneği Havza Şube Başkanı Harun Saat, öğrencilere seminer verdi.

Saat, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yılı nedeniyle Havza Fen Lisesinde düzenlenen seminerde, gazilik ve şehitlik kavramlarını anlattı.

Kıbrıs Barış Harekatı hakkında da bilgiler veren Saat, "Türk milleti, tarihte öldü denildiği yerden dirilen, bitti zannedildiği anda tarihi yeniden yazmaya başlayan şerefli bir millettir. Çanakkale Zaferi bunun en büyük örneklerinden biridir. Kore'de, Kıbrıs Barış Harekatı'nda, emperyalist güçlerin maşaları olan terör örgütleri ile mücadelede, 15 Temmuz gecesi hainlere karşı verilen mücadelede ve bugün Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerimiz, polisimiz ve halkımız Çanakkale ruhunu taşımaktadır." dedi.

Milli birlik ve beraberlik vurgusu yapan Saat, "Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, dinimiz, vatanımız, bayrağımız ve milletimiz için hayatlarını feda eden şehitlerimiz ile ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun." diye konuştu.

Kaynak: AA