Engelleri Aşmak İçin Hareket Projesi Başladı

Cumhurbaşkanlığı ve Beyaz Ay Derneği’nin ortaklaşa yürüttüğü “ Engelleri Aşmak İçin Hareket “ projesi 17. Eylül Stadyumunda gerçekleştirildi.

Engelleri Aşmak İçin Hareket Projesi Başladı
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Balıkesir Valiliği, İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir ve Bandırma Belediyesinin de destek verdiği “Engelleri Aşmak İçin Hareket" projesi özel okulların yanı sıra, Hafsa Sultan Meslek Lisesi ve Sağlık Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin de katılımıyla başladı.

Balıkesir’in 18 ilçesinde yürütülen projenin Bandırma Sorumlusu olan Engelli ve Engelli Aileleri Dernek Başkanı Hüseyin Uçar, Bandırma’da eğitim gören 80 özel çocuğun bu etkinliğe katıldığını ifade ederek “ Özel çocuklarımızı bir şekilde sosyal hayatın içine adapte etmek zorundayız. Bu projenin amacı da özel çocuklarımız ile diğer çocukları bir araya getirmek ve beraber zaman geçirmelerini sağlamaktır. Her hafta Çarşamba günleri bu etkinliğe devam edeceğiz“ dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan özel tişörtleri giyen çocuklar partner arkadaşlarıyla beraber spor yaptı.
Kaynak: İHA