Develi'de Fidan Dikimi

Develi Kaymakamlığı 21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ‘Milletimizle Birlikte Daha Yeşil Türkiye’ ağaçlandırma çalışmaları kapsamında fidan dikme organizasyonu düzenledi.

Develi'de Fidan Dikimi
Çamlık Mevkiinde gerçekleştirilen organizasyona Develi Kaymakamı Murat Duru,İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Mardar,Develi Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah İslamoğlu,İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Toprak ,Mahalle Muhtarları ve öğrenciler katıldı.

Develi Kaymakamı Murat Duru konuyla ilgili açıklamasında, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ülkemiz genelinde yürütülen ‘Milletimizle Birlikte Daha Yeşil Türkiye ağaçlandırma çalışmaları kapsamında bizler de bu hayırlı çalışmalara naçizane katkı sağlamak amacıyla 21 Mart Dünya Ormancılık Gününde Kaymakamlığımızın organizasyonunda fidanları toprak ana ile buluşturuyoruz. Bu vesileyle Daha yeşil Türkiye ve Develi için Orman işletme Şefliğimizin temin ettiği fidanları ilçemizin Çamlık (Gulu Gulu) Mevkiine belediye başkanımızla, kamu kurumlarımız ve kuruluşlarımızın müdürleriyle, Develi İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu öğretmenlerimizle ve öğrencilerimizle fidanlarımızı diktik. Peygamber efendimiz hadisi şeriflerinde ‘Yarın kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz’ diye buyurmuşlardır. Aklımızın erdiği andan ölüme kadarki yaşam sürecimizde ağaç dikerek ve ormanları koruyarak gelecek nesillerimize daha temiz ve daha yeşil vatan toprakları bırakmak hepimizin en temel sorumluluklarından biridir. Bugün bu sorumluluğu örnek olacak şekilde bir nebze de olsa yerine getirebildiysek ne mutlu bizlere” diye konuştu.

Kaynak: İHA