'Artvin Şehitleri Albümü' Hazırlandı

Artvin Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından Artvinli şehitlerin hatıralarının yaşatılması amacıyla "Artvin Şehitleri Albümü" hazırlandı.

Vali Ömer Doğanay, yaptığı yazılı açıklamada, 1965 yılından bu yana, askeri harekatlar, terör olayları ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit düşen 58 asker ve polisin bilgi ve fotoğraflarının yer aldığı Artvin Şehitleri Albümü hazırlandığını belirtti.

Albümü hazırlarken Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Artvin Garnizon Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü verilerinden yararlanıldığını kaydeden Doğanay, şöyle devam etti:

"Artvinli gençlerimiz, anaların babaların yetiştirdiği o körpe taze evlatlarımız, ay yıldız yürekleriyle pırıl pırıl vatan sevdası ile memleketimizin birliği ve dirliği için gerekirse bir kez değil, bin kez şehit olmayı göze alan bir ahlak ve düstur içerisinde yetişmişler ve yetişeceklerdir. Artvinimizin gerek milli mücadelede Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale'de gerek Kıbrıs çıkartmasında vatanın muhafazası için yapılan bütün savaşlarda ve mücadelelerde şehitleri vardır. 15 Temmuz destanında da hain terör örgütlerine karşı yapılan mücadelelerde de bu kadim kent, şehitler vermiştir."

Doğanay, Artvin Şehitleri Albümü'nde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu vesileyle vatan uğruna göz kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyor, gazilerimize sağlıklı ve bereketli ömürler diliyorum. Ruhunuz şad olsun." ifadesini kullandı.

Öte yandan hazırlanan albümün, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde şehit aileleri ve gazilere takdim edildiği, Artvinli gaziler için de bir albüm çalışması başlatıldığı bildirildi.

Kaynak: AA