Vali Demirtaş, Dizi Ve Sinema Ekibiyle Buluştu

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, çekimleri kentte gerçekleştirilen dizi ve sinema film ekibiyle bir araya geldi.

Demirtaş, çekimleri yapılan ulusal kanallarda yayınlanan "Yeni Gelin", "Bir Zamanlar Çukurova'da", "Kuş Bakışı Adana", "Kaçak" ve internette yayınlanan "Hasat", "Gölge", "Tombala", "Türkiye'de Çocuk İşçiliği" dizileri ile "Silahın Cesareti" adlı sinema filminin yapımcı, senarist ve oyuncularıyla özel bir tesiste buluştu.

Davetlilere kentin tanıtımına sağladıkları katkıdan dolayı teşekkür eden Demirtaş, "Güney Adana Kalkınma Programı" kapsamında şehrin güneyi ile kuzeyi arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak ve pozitif entegrasyonu sağlamak amacıyla gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Demirtaş, Adana'yı güneyi ve kuzeyi ile her alanda marka şehir yapmak istediklerini belirterek, "Bunun için de gece gündüz var gücümüzle çalışıyoruz. Eğitimde, sağlıkta, güvenlikte ve sosyal anlamda kenti aynı seviyeye getirecek projelere imza atarak, 'Modern ve Marka Şehir Adana' hedefimize doğru büyük bir gayret içerisindeyiz." dedi.

Çukurova'nın birçok yazar, sinema ve tiyatro oyuncularını bağrından çıkarttığını, her şehirde ve ülkede olabilecek olumsuz görüntülerden çok festival şehri olan Adana'nın birçok güzellikleri olduğunu ve bu yönünün ulusal medyada daha çok yer bulmasını beklediğini dile getiren Demirtaş, film ekibine kente sağlayacakları katkılar için teşekkür etti.

Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari'nin de katıldığı yemekli toplantı, Adana'nın sahip olduğu değerlerin tanıtımı konusunda görüş alışverişinde bulunulmasıyla devam etti.

Kaynak: AA