Simav'da 'Yerel Buluşmalar' Toplantısı

Kütahya’nın Simav ilçesinde, yatırımlar ve gelişmeleri değerlendirmek için ’yerel buluşmalar’ toplantısı düzenlendi. Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Eynal Kaplıcaları salonundaki toplantıda, Simav’da yapılan ve yapımı devam eden hizmetleri anlattı.

Simav'da 'Yerel Buluşmalar' Toplantısı
Özkan, ”Simav’ın en önemli yatırımlarından bir olan jeotermal enerji sisteminin kullanımı, göreve geldiğimiz tarihten itibaren yüzde 48 oranında arttı. 2018 yılı içinde hizmete girecek olan doğalgazın, öncelikle kamu kurumlarına verilmesini öneriyoruz, böylece jeotermal kaynaklarını üretim alanında kullanacağız” dedi.

Simav Ak Parti İlçe Başkanı Adil Biçer, Üniversite sınavlarının Simav’da yapılma kararını duyurdu. Biçer, “Dumlupınar Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’ne yeni bölümlerin açılma sözünü aldık. Önümüzdeki öğretim yılında öğrenci kayıtları yapılacak. Meslek Yüksekokulu’na da Fizik Tedavi Bölümü’nün açılması girişimlerimiz olumlu sonuç verdi. Eski Hastane binasına Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi kurulacak” diye konuştu.

Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, "İlçede yapılması planlanan tüm projeleri yakından takip ediyorum. Devletin işlerini yerine getirmek için görevimizin başındayız” şeklinde konuştu.

Eynal Kaplıcaları Salonu’nda yapılan yerel buluşmalar toplantısına, Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Jandarma Binbaşı Sayit Bayramoğlu, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı İbrahim Erşil, Emniyet Müdürü Aytaç Ayhan, Sivil Toplum Kuruluşu (TK) temsilcileri, Mahalle Muhtarları, Oda Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi ve Encümen Üyeleri ve Eynal Kaplıcaları İşletme Müdürü Cemil Baybuk katıldı.

Yapılan yemek ikramının ardından kapanış konuşması yapan Başkan Özkan, farklı görüşlerin, hizmet alanında birlikte hareket etmelerinin çok önemli olduğunu belirterek, katılımcılara teşekkür etti. (MEİ-EFE)
Kaynak: İHA