Öz Taşıma-İş Başkanı Toruntay Açıklaması 'Kadro Alamayan Üyelerimiz İçin Girişimlerimiz Devam Ediyor'

Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, "Kiralık araç şoförü olarak çalışan işçi, emekçi kardeşlerimizin kadro almaları için gerekli çalışmaları eksiksiz bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Üyelerimiz müsterih olsun" dedi

Öz Taşıma-İş Başkanı Toruntay Açıklaması 'Kadro Alamayan Üyelerimiz İçin Girişimlerimiz Devam Ediyor'
HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, kiralık araç şoförü olarak hizmet veren işçilerin kadroya geçip geçmeyecekleri hakkında açıklamada bulundu. Gereken her türlü girişimde bulunduklarının altını çizerek ifade eden Başkan Toruntay, "Taşeron sorununu en çok dillendiren, bu sorunun ortadan kalkması için var gücüyle çalışan konfederasyonumuz, kiralık araç şoförü olarak hizmet veren emekçi arkadaşlarımız için de gereken çalışmayı yürütüyor. Geçtiğimiz günlerde konfederasyonumuzun Genel Başkanı Sayın Mahmut Arslan’ın yapmış olduğu bir açıklama kiralık araç şoförü olarak çalışan ve kadro beklentisinde olan işçi arkadaşlarımız tarafından yanlış anlaşıldı. Genel Başkanımız konuşmasında, kiralık araç şoförü olarak çalışan bazı işçi arkadaşlarımızın kendi aracıyla çalıştığını belirtti, ancak bu genel bir tabir olarak algılandı. Böyle bir durum söz konusu değil. Biz, hem HAK-İŞ olarak hem de Öz Taşıma-İş Sendikası olarak yüzde 70 barajına takılan ve bu nedenden dolayı kadroya geçemeyen tüm kardeşlerimizin mağduriyetini giderebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

HAK-İŞ’in mağduriyet yaşayan tüm işçiler için çalışan bir konfederasyon olduğunu belirterek sözlerine devam eden Toruntay, "HAK-İŞ Konfederasyonu; sadece kendi üyeleri için değil, tüm emekçiler için mücadele veren, bu anlayışla yoluna devam eden en şeffaf, en güvenilir işçi hareketidir. Yıllarca yoğun bir çaba ve emekle taşeron konusuna eğilen, bu sorunun gelişen ülkemize zarar verdiğini ifade eden ve kalıcı çözüm öneriyle hükümet yetkililerinin karşısına çıkan büyük bir emek savunucusudur. HAK-İŞ bugün de; KİT’lerde çalışan, emekliliği gelen, hafif suçlardan dolayı hüküm giyen ve elbette kiralık araç şoförü olan kardeşlerimiz için de yoğun mesai harcamakta, büyük bir çaba sarf etmektedir. İnşallah kısa süre içerisinde mağduriyet yaşayan ve belirlenen kriterlere uyan tüm emekçi kardeşlerimize iyi haberler veririz. Hep dediğimiz gibi, üyelerimizin hakkını kendi hakkımız gibi görüyor, bu düsturla yolumuzda yürüyoruz" dedi.

Kaynak: İHA