KOSGEB Desteği İle İş Yeri Sahibi Oldu

Havza ilçesinde yaşayan üç çocuk annesi 44 yaşındaki Hacer Önder, KOSGEB desteği ile dikimevi açarak iki kişiyi de istihdam etti.

Havza Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Fırsat Verirsen Kadın Başarır Projesi kapsamında eğitim ve girişimci belgesi alan Önder, KOSGEB'den aldığı destekle hayallerine kavuştu.

Önder'in iş yerinin açılışına, Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar ve davetliler katıldı.

Acar, açılışta yaptığı konuşmada, kadınlara pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Belediye Başkanı İkiz de iş yerinin hayırlı olmasını dileyerek, “Kadınlarımız kendine güvendikçe toplumumuz daha sağlam temeller üzerinde duracaktır." dedi.

Önder, kadın girişimci olarak kendi işini kurmanın ve işveren durumuna gelmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Çocukları büyüdükten sonra evde boş vakitlerinin arttığını ve iş hayatına atılmak için araştırma yapmaya başladığını anlatan Önder, "Önce “Fırsat Verirsen Kadın Başarır Projesi kapsamında eğitim aldım, daha sonra girişimcilik eğitimi aldım. Eğitimlerin ardından dikimevi açmak için hazırladığım proje ile KOSGEB'e başvurdum. Projemin kabul edilmesiyle KOSGEB'den hibe kredi ile iş yeri açtım." diye konuştu.

Önder, kadınların kendi ayaklarının üstünde durabileceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ben kadınların her işi yapabileceklerine inanıyorum. Bir ihtiyacım olduğunda, kadınlardan alarak çalışan kadınlara destek olmaya çalışıyorum. Kadınlar pek çok konuda erkeklerden daha becerikli. Yeter ki evde oturmasınlar, kendilerini geliştirsinler. Kadınlar da iş hayatında çok başarılı olabilirler."

Hacer Önder'in eşi Orhan Önder de eşini her zaman desteklediğini dile getirerek, "Eşim çocuklar büyünce bir iş yapmak istedi. Eşim yaptığı her işte azimle çalışan bir kadındır. İş yerini açmadan önce de eğitimlere katıldı ve çok çalıştı. Ben de kendisine destek oluyorum." dedi.

Kaynak: AA