Havza OSB'de Demir Yolu Bağlantı Çalışmaları

Havza Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içinden geçecek demir yolu bağlantısının Devlet Demir Yolları (DDY) tarafından 2018 yılı yatırım programına alındığını bildirildi.

Kaymakam Metin Yılmaz, Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Acar'ı ziyaret ederek, Havza OSB'de yürütülen çalışmaları değerlendirdi.

Havza OSB'nin demir yolu bağlantının yapılmasının bölgeye gelen yatırımcı sayısını artıracağını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Önceliğimiz bölgemizde istihdamı artıracak yatırımcıların bölgemize gelmesini sağlamak. Havza OSB, ikmal yollarına yakınlığı ve geniş alanları ile yatırımcı için birçok avantaja sahip. Bunu yatırımcılara iyi anlatmamız lazım. Demir yolu bağlantısı işinin tamamlanmasında emeği gecen herkese teşekkür ederim." dedi.

Acar da altyapı çalışmalarının ardından OSB'nin yatırımcılar tarafından ilgi görmeye başladığını söyledi.

Havza OSB içinden geçecek demir yolu bağlantısının DDY tarafından 2018 yılı yatırım programına alındığını vurgulayan Acar, şunları söyledi:

"Bekdiğin istasyonundan Havza OSB'ye kadar 2 kilometrelik demiryolu bağlantı hattı için DDY tarafından 5 milyon 300 bin lira ödenek ayrıldı. Nisan ayında yapılacak ihale sonrası bağlantı yolu inşasına başlanarak, yıl sonuna kadar tamamlanacak.

İçinden direkt demir yolu hattı geçen bir OSB yatırımcıların nakliye giderlerini önemli ölçüde düşürüyor. Yatırım için gelen iş adamlarımızda özelikle bu avantajın altını çiziyor. İnşallah demir yolu bağlantı tamamlandığında OSB'ye gelen yatırımcı sayıda artacak. Demir yolu bağlantı yolunun bu aşamaya gelmesinde emeği geçen Sayın Valimiz Osman Kaymak, Sayın Kaymakam Metin Yılmaz, Belediye Başkanımız Sayın Murat İkiz, DDY 4. Bölge Müdürü Mustafa Korucu ile milletvekillerimiz ve emeği geçen herkese teşekkür ederim."

Kaynak: AA