Çaldıran'daki Camilerde Bahar Temizliği

Van’ın Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar’ın talimatıyla ilçedeki bütün camilerde bahar temizliği başlatıldı.

Çaldıran'daki Camilerde Bahar Temizliği
Çaldıran Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin her hafta düzenli olarak ilçe merkezinde bulunan camilerde yaptığı temizliğin ardından ilkbahar temizliğine de başlandı. Çaldıran Belediye Başkanlığı tarafından bir ilke imza atılarak ibadethanelerde yapılan temizlik çalışmalarının yanı sıra, camilerin eksikleri de mühendisler tarafından tespit edilerek gideriliyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, belediye başkan vekili olarak atandığı günden bu yana camii, taziye evi, Kur’an kursu ve imamların kaldıkları evlere çok önem vererek ciddi anlamda destekleri olduğunu söyledi.

Tekin Dundar, “Bizler için ibadet ve eğitim yerleri büyük önem arz etmektedir. Şimdiye kadar belediyeler bu tür işlere el atmamış, bu işleri tamamen vatandaşlarımız kendi imkanlarıyla yapmaya çalışmışlar. Biz geldikten sonra bu sorunları vatandaşlarımızdan devralarak yaptığımız hizmetler arasına ibadet ve eğitim hizmetlerini de üstlendik. Vatandaşlarımızın hayır dualarını almayı ümit ederek, ilçemizde bulunan cami ve dini eğitimlerin yapıldığı yerlerdeki ısıtma sisteminden boya badana ve onarımlarına kadar her türlü hizmette bulunduk. Her hafta düzenli olarak camilerimizdeki genel temizlik yapıldı, yapılmaya da devam edecek. Baharın gelmesiyle birlikte tüm camilerde bahar temizliği yapılarak, varsa ibadethanelerimizin eksikleri de mühendislerimiz tarafından tespit edilerek anında giderilecek. Vatandaşlarımızın hayır dualarına hazır hale getirerek, bu önemli hizmeti kendilerine sunacağız” dedi.

Kaynak: İHA