Adana'da Uçurtma Şenliği Düzenlenecek

Adana'da, 24-25 Mart'ta 4. Geleneksel Uçurtma Şenliği düzenlenecek.

Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği, Adana Doğa ve Bisiklet Sporları Derneği ve Toprak Doğa Sporları Kulübü tarafından her yıl düzenlenen geleneksel uçurtma şenliğinin bu yıl dördüncüsü, 24-25 Mart tarihlerinde Merkez Parktaki çim alanda yapılacak.

Bu yıl Adana Büyükşehir Belediyesi desteğiyle gerçekleştirilecek şenlik kapsamında "En güzel tasarım", "En büyük uçurtma" ve "En uzağa uçan uçurtma" olmak üzere üç kategoride yapılacak yarışmada birinci olanlara bisiklet hediye edilecek.

Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği Başkanı Kemal Yücel, bu yıl ki uçurtma şenliğinin temasını "Mutlu aile, mutlu çocuk" konusunun oluşturacağını belirtti.

Etkinliklerinde lösemi hastası çocukları da unutmadıklarını belirten Yücel, şunları kaydetti:

"Düzenlediğimiz uçurtma şenliğinde lösemi hastası çocuklarımız bir an olsun hastane ortamından uzaklaşıp, aileleriyle keyifli ve eğlenceli vakit geçirirken yaşıtlarıyla da doyasıya oynayacak. Gökyüzüne salınan her bir rengarenk uçurtma, her çocuğun umut ve hayallerini de simgeliyor. Biz de uçurtmalarla bu hayalleri gerçekleştirmek istedik. Eski anılarını canlandırmak isteyen, uçurtmayı merak eden, doğa ile iç içe renkli bir hafta sonu geçirmek isteyen 7'den 70'e herkesi ücretsiz uçurtma şenliğimize bekliyoruz."

Kaynak: AA