'18 Mart'tan 15 Temmuz'a Millet Destanı' Kitabı Vatandaşlara Tanıtıldı

Körfez Belediyesi tarafından hazırlanan ’18 Mart’tan 15 Temmuz’a Millet Destanı’ kitabı düzenlenen konferans ile vatandaşlara tanıtıldı.

'18 Mart'tan 15 Temmuz'a Millet Destanı'  Kitabı Vatandaşlara Tanıtıldı
Körfez Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘18 Mart’tan 15 Temmuz’a Millet Destanı’ adlı kitap Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferans ile tanıtıldı. Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil konuşmacı olarak yer aldığı konferansa Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’da katıldı.

Konferansta yaptığı konuşmasında kitaba ve içeriğine değinen Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “18 Mart’tan 15 Temmuz’a bir milletin varoluş hikayesi, ihanetler, zaferler ve diriliş Hepsi bu kitapta yer alıyor. Milletimiz destanlar yazıyor. 18 Mart unutulmayacak bir destandır. 15 Temmuz da ülkemiz ve bağımsızlığımız için adeta bir milat noktası. Bizler de bununla ilgili bir eser hazırladık. Bu eserimizi özellikle tüm gençlerimizin okumasını istiyoruz. Tarihimizi iyi bilmeli ve anlatmalıyız. Tarihini bilmeyen milletler, geleceğe yön veremez” dedi.

Başkan Baran’ın yaptığı konuşmanın ardından salondakilere tarihten notlar aktaran Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “Bizim uyumak gibi bir lüksümüz yok. Teyakkuzda olmamız gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA