Yunanistan'da Yolsuzluk İddiaları

Bazı kamu görevlileri hakkında soruşturma açıldı.

Yunanistan’da aralarında politikacıların da bulunduğu bazı kamu görevlileri hakkında, Atina metrosunun inşaatında bir Alman şirketinden rüşvet aldıkları iddiasıyla soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Yunan Haber Ajansı ANA-MPA, Alman adli makamlarının Lahmeyer ve ΟΜΕΚ şirketleri hakkında sürdürdüğü soruşturmada, 2003-2007 yılları arasında Atina metrosu inşaatı ihalesi için iktidardaki Yunan siyasi partilere rüşvet olarak elden valizler dolusu para dağıtıldığına dair yeni bulgular tespit edildiğini duyurdu.

Alman makamların elde ettikleri yeni bulguları Yunan makamlarına göndermesi üzerine savcılık tarafından, rüşvet aldığı iddia edilen siyasilerin kimler olduğunun belirlenmesine yönelik soruşturma başlatıldığı belirtildi.

İhale karşılığında Yunan kamu görevlilerine valizler içinde 370 bin avro verildiği iddia ediliyor.

Paranın, Yunan yetkililere ödenmek üzere Atina metrosu projesinde yer alan Alman Deutsche Bahn demiryolları şirketinin temsilcisi adına Yunanistan’da açılan bir banka hesabına yatırıldığı belirlendi.

Yunanistan’da, kısa bir süre önce de Novartis eczacılık firmasının ülkedeki ilaç fiyatlarını yükseltmek için aralarında önde gelen politikacıların da bulunduğu kamu görevlilerine rüşvet verdiği iddiaları üzerine soruşturma başlatılmıştı. Savcılık tarafından hazırlanan dosyanın meclise gönderilmesinin ardından iddialarda adı geçen 2 eski başbakan ve 8 bakan hakkında ön soruşturma komisyonu oluşturulması kararlaştırılmıştı.
Kaynak: AA