Yeryüzü Doktorları'ndan Doğu Guta'ya İlaç Ve Beslenme Sağlığı Hizmeti

Dernek, Doğu Guta'da ayda 2 bin 500 kişiye gıda takviyesi sunuyor, 12 bin reçeteyi karşılıyor.

Yeryüzü Doktorları Derneği'nin, Doğu Guta'da 2 bin 500 kişiye gıda takviyesi sunduğu, çocuklar için 12 bin reçeteyi karşıladığı bildirildi.

Yeryüzü Doktorları'dan yapılan açıklamaya göre, Doğu Guta'da gıda ve ilaç eksikliğinden dolayı ciddi sağlık sorunları yaşanıyor. Hastanelerin, sağlık çalışanlarının dahi hedef alınması bölgedeki sağlık sisteminin işleyemez hale gelmesine neden oluyor.

Yeryüzü Doktorları Derneği, Doğu Guta halkı için bir yıldan fazladır sürdürdüğü beslenme sağlığı çalışmalarına devam ederek ayda 2 bin 500 kişiye uzmanlar gözetiminde besleyici gıda takviyesinde bulunuyor.

Dernek, beslenme sağlığı çalışmalarının yanı sıra bölgedeki ilaç temini problemi için de harekete geçerek ocak ayında başlattığı proje ile çocuklara yönelik ayda 12 bin reçeteyi ücretsiz karşılıyor.

Açıklamada, derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Yahyahan Güney'in, şu ifadelerine yer verildi:

"Doğu Guta'da insan ve malzeme geçişlerine konan ambargolar nedeniyle insanlar yıllardır temel gıda malzemelerine ve ilaçlara erişimde ciddi sıkıntı yaşıyor. Bölgede son zamanlarda artan kriz nedeniyle maalesef ölümlerde artış var. Doğu Guta halkının yanında olmak için bağışçılarımızın ve gönüllülerimizin desteğinin artarak devamını diliyoruz."
Kaynak: AA