Vezirköprü'de Şehitlere Minnet Yürüyüşü

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Öğrenci Meclisi tarafından şehitlere saygı yürüyüşü düzenlendi.

Vezirköprü'de Şehitlere Minnet Yürüyüşü
Vezirköprü Öğrenci Meclisi öncülüğünde İlçe Jandarma Komutanlığı yakınında toplanan gruplar Cumhuriyet Meydanı’na kadar tekbir getirerek yürüdü. Teröre tepki gösteren gençler, "Afrin operasyonuna destek ve şehitlere minnet" yürüyüşünde "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda" sloganları atarak teröre tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde toplanan gençlere hitaben bir konuşma yapan Vezirköprü Öğrenci Meclisi Başkanı Hüseyin Can Canbolat, her karışı şehit kanı ile sulanmış olan ve toprağından şüheda fışkıran vatana göz dikenlerin varlığını sürdürdüklerine dikkat çekerek, bu memleketin tarih boyu Türk olduğunu ve Türk kalacağını söyledi.

Canbolat, "Şehidimizin babasının deyimi ile ’5 bin yıldır buradayız’. Değil 5 bin, 500 bin kalacağız. Her Türk asker doğar, şehadete koşar" diyerek bu vatan için gerekirse seve seve canlarını feda edeceklerini vurguladı.

Türkiye’nin İslam’ın son kalesi olduğuna dikkat çeken Canbolat düşmanlara seslenerek, "Türkiyemizi bırakın bölmeyi, bunu düşünmeye bile hasret kalacaksınız" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.
Kaynak: İHA