Vali Su Anamur İlçesinde İncelemelerde Bulundu

İçel Valisi Ali İhsan Su, Anamur ilçesini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi, ilçeye kazandırılacak yatırımlar ile tarihe tanıklık etmiş mekanları yerinde inceledi.

Vali Su Anamur İlçesinde İncelemelerde Bulundu
Anamur programına yeni adliye binasının planlandığı alanı inceleyerek başlayan Vali Su, arsa ve inşa edilmesi planlanan proje hakkında Başsavcı Mehmet Köklü ve yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Sağlık Mahallesi’ndeki 150 yataklı devlet hastanesinin inşaatını da yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi alan Vali Su, İçel’in dört bir yanında yapımı devam eden veya hayata geçirilmesi için ön çalışmaları süren yatırımların İçel Valiliği olarak takipçisi olduklarını vurguladı.

Yatırım incelemelerinin akabinde Köprübaşı Mahallesi’ne geçen Vali Ali İhsan Su, 15 dönümlük bir alanda yaklaşık 300 kök avokado ağacı yetiştiren bir çiftçiyi bahçesinde ziyaret ederek, getirisi yüksek olan avokado yetiştiriciliği hakkında İlçe Tarım Müdürü Hüseyin Niyazi Sarıoğlu ve çiftçi Ergün Doğan’dan bilgi alarak bir süre sohbet etti.

Burada yaptığı konuşmada, bu tür getirisi yüksek olması yanında maliyeti düşük olan meyve türlerinin yaygınlaştırılmasının hem İçel hem de bölge ekonomisi açısından önem arz ettiğini ifade eden Su, programını çarşı esnafını ziyaret ederek sürdürdü.

Anamur Ticaret Odası Başkanı Feridun Torunoğlu’nun da katıldığı ziyaret boyunca çarşı esnafını bir bir ziyaret ederek hayırlı işler temennisinde bulunan Su, esnaf ziyaretleri sırasında karşılaştığı vatandaşlarla da yakından ilgilendi.

Anemorium Antik Ören Kenti ile Mamure Kalesini yerinde inceledi

Esnaf ve vatandaşların yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılaşan Vali Su, sorun ve talepleri dinlemesinin ardından tarihi ilçeye adını veren ‘Anemorium Antik Kenti’ ile ’Mamure Kalesi’ni de yerinde inceledi. İncelemeler sırasında Kaymakam Mehmet Kurdoğlu’dan ve arkeologlardan tarihe tanıklık etmiş önemli ticaret merkezlerinden biri olan antik kent ve tarihi kale hakkında bilgi alan Su, medeniyetlerin beşiği olarak nitelendirdiği İçel’in dört bir yanından adeta tarih fışkırdığını ifade ederek, herkesi Akdeniz’in incisi İçel’e sahip olduğu bu tarihi ve doğal güzellikleri yerinde görmeye ve insanlığın geçmişini keşfetmeye davet etti.
Kaynak: İHA