Vakıf Bank'tan Bursa Büyükşehir Belediyesine Ziyaret

Vakıf Bank'ın oluşturduğu Yerel Yönetimler Bankacılığı birimi, belediyeler için sunduğu danışmanlık hizmeti kapsamında, Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (TurSEFF) uzmanları ile Bursa Büyükşehir Belediyesi yöneticileriyle bir araya geldi.

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, belediyeye ait projelerin değerlendirilmesi ve var olan potansiyelinin ortaya çıkarılmasının amaçlandığı programda, Vakıf Bank Yerel Yönetimler Başkanlığı, belediyelere tasarruf sağlayıp güçlendirecek yenilikçi projelerini anlattı.

Gerçekleştirilen çalışmada ayrıca, Vakıf Bank Ödeme Sistemleri Başkanlığı ile Vakıf Leasing ve Vakıf Gayrimenkul Değerleme, yürüttükleri hizmetlerle ilgili bilgi verdi.

Yurt dışı kaynaklardan temin edilen enerji verimliliği ve çevresel fonların tanıtımı ve uygulanma süreçlerinin de anlatıldığı toplantıda, TurSEFF teknik destek hizmetleri, yerel yönetimlerin kaynak verimliliği ve yenilenebilir enerji yatırımlarındaki rolü, yerel yönetimler için kaynak verimliliği potansiyelleri, yerel yönetimlerin uygulayabileceği başlıca yenilenebilir enerji yatırımları, ESCO tanıtımı, TurSEFF başvuru ve proje değerlendirme süreçleri gibi pek çok konuya değinildi.

Vakıf Bank Yerel Yönetimler Bankacılığı Pazarlama Başkanı Mustafa Özbey, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, toplumsal hayatın en önemli paydaşlarından biri olan yerel yönetimlerin büyük önem taşıdığını belirtti.

Bankanın konuyla ilgili var olan çalışmalarını derinleştirerek bir ilke imza attığını aktaran Özbey, şunları kaydetti:

"Belediyelere özel bankacılık hizmeti sunmak için Yerel Yönetimler Bankacılığı birimi oluşturuldu. Bu sayede Vakıf Bank Finans Grubu ile ülkemizin dört bir yanındaki belediyeleri ziyaret ederek, etkin bir iletişim gerçekleştiriyor, sadece finansal çözümlerle değil, danışmanlık hizmetleriyle de belediyelerimizin yanındaki güç oluyoruz. Bu danışmalık hizmetlerinden birini de TurSEFF işbirliği ile yenilikçilik ve değişimde özgün, örnek belediyecilik hizmetleri ile adından söz ettiren Bursa Büyükşehir Belediyesi yöneticilerine sunmuş olduğumuz için son derece mutluyuz. Yerel yönetimler için gerçekleştirdiğimiz çok yönlü çalışmalarımıza büyük bir gayretle devam edeceğiz."

Kaynak: AA