TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Safranbolu TSO'da İstişare Toplantısına Katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Safranbolu TSO’yu ziyaret ederek, istişare toplantısına katıldı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Safranbolu TSO'da İstişare Toplantısına Katıldı
Safranbolu TSO toplantı salonuna gerçekleşen istişare toplantısa, TBMM eski Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, TSO Meclis Başkanı Ahmet Şahin, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Acar ile TSO üyeleri katıldı.

Safranbolu TSO Meclis Başkanı Ahmet Şahin, odalarının bir asırdır kente hizmet verdiğini söyleyerek, geçtiğimiz ay Afrin’de şehit olan Astsubay Ömer Bilal Akpınar adına yapmayı planladıkları Sağlık Meslek Kolejinin yapımına destek istedi.

TSO Başkanı Ali Sami Acar ise, oda olarak yaptıkları çalışmaları anlatarak, yeni hizmet binası noktasında destek istedi.

Safranbolu’nun bütün dünya literatüründe isminin olduğunu kaydeden TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, “ Girişimciliğe ne kadar hevesli olduğunuzu gösteriyor. İstihdamda ortalama yüzde 15 artmış demek ki burada umut var. Umut olmasa işyeri açılmaz yeni adam istihdam edilmez. Bu iki göstergede Türkiye ortalamasının üzerinde” ifadesinde bulundu.

Türkiye zenginleşecekse girişimci sayısı ile olacağını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Kadınlardaki girişimci oranımız yüzde 7. Biz bu işe başladığımızda yüzde 5’ti ama zenginleşebilmenin yolu da ne kadar çok girişimcin var o kadar zenginsin. Kız çocuklarınızı da dahil edin buna. Eğer bugün hedefimiz Japonya Almanya gibi olmaksa Japonya’nın girişimci nüfusunu mukayese ettiğimizde 3 misli gerideyiz. Gençlerimizi teşvik etmemiz lazım kadınlarımızı teşvik etmemiz lazım” dedi.

Hisarcıklıoğlu, daha sonra kendisinden talep edilen okul ve TSO hizmet binasına gerekli katkıyı vereceklerini de sözlerine ekledi.

TBMM eski Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, son günler revaçta olan reklamdan etkilenerek, ‘Görüyorsunuz konuşmayacağım mükemmel konuşmama gerek yok’ diyerek Tüm bunları kendimiz yaptık. Yatırım ortamının iyileştirilmesi hakkındaki kanun tasarısı birkaç gün önce geçti hem iktidar hem de muhalefetin desteğiyle geçti. Muhalefet partileri toplumun lehine insanımızın iş aleminin lehine olan düzenlemelerine büyük ölçüde destek veriyorlar. Eğer bir engellemeyle karşılaşsaydık bunlar birkaç hafatayda zor geçerdi” dedi.

Toplantı eski başkan ve meclis başkanlarına plaket verilmesinin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA