Temel Yeterlilik Testi (TYT) Puanı Tartışmaları

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kürşat Karacabey, açıklanan Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Karacabey, ÖSYM tarafından yapılan "2018-YKS'den itibaren özel yetenek sınavı ile öğrenci alan öğretmenlik programlarına başvuru yapabilmek için adayların TYT (Temel Yeterlilik Testi ) puanının en düşük 240 bininci başarı sırasına sahip olmaları gerekmektedir." açıklamasına ilişkin değerlendirme yaptı.

- Kontenjanlar boş kalacak

Özel yetenek sınavı ile Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümlerine öğrenci alımlarında belirlenen 240 başarı sırasının birçok okulda kontenjanların boş kalmasına yol açacağını belirten Karacabey, "2018 YKS yönergesine özel yetenek sınavı ile tüm Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümlerine başvuru puanı olarak 1. aşamada 240 binlik dilim getirilmesi yanlış bir karardır. Yaklaşık 50 adet üniversitede Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü mevcuttur. 240 bin TYT barajı ile özel yetenek sınavında okullar kontenjanlarını dolduramama ile karşı karşıya kalacaktır." dedi.

Karacabey ayrıca, geçen yıllarda uygulanan sınav sisteminde yer alan puan türleri ile 240 puan almanın daha kolay göründüğünü belirterek, TYT'de puan türünün olmaması sonucu öğrencilerin 240 bininci dilime girmelerinin daha zor olduğunu savundu.

Kaynak: AA