Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamında Tabakhane Vadisi'nde uygulanacak Rekreasyon Projesi'nin yapım ihalesi gerçekleştirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Tabakhane Vadisi'nde uygulanacak projenin yapım ihalesinin gerçekleştiği bildirildi.

Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, konuyla ilgili olarak Tabakhane Vadisi'ndeki gecekondu alanının Karadeniz'in en gözde yaşam alanı haline getirileceğini ifade etti.

Gümrükçüoğlu, Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde kamulaştırma ve yıkım çalışmalarını gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Tabakhane kentsel dönüşüm alanı içinde Kanuni Bulvarını sahile bağlayacak önemli bir ulaşım aksımız da yer alacak. Bu yol ile kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının tamamlandığımız Pazarkapı Kavşağı ve Yavuz Selim Bulvarı arasındaki kısmının rekreasyon uygulama ihalesi TOKİ tarafından gerçekleştirilmiştir. Yasal ihale sürecinin tamamlanmasının ardından kısa sürede yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak yapım çalışmalarına başlanacaktır. Karayolları tarafından Pazarkapı Kavşağı ile devlet karayolu da yeniden düzenlenmektedir. Bu dev çalışmalarımız tamamlandığında bölge, Karadeniz'in en gözde yaşam alanı olacaktır."

İhale sürecinin tamamlanmasının ardından kısa sürede yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak çalışmaların başlayacağını aktaran Gümrükçüoğlu, "Her türlü imkanı şehrimizin emrine sunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakanımız Binali Yıldırım'a, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya, TOKİ Başkanımız Mehmet Ergün Turan'a, şehrimizin milletvekillerine ve tüm ilgililerimize Trabzon'umuz adına teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA