Sorgun'da 'Bir Oyuncak Bir Gülümseme' Projesi

Sorgun Agahefendi İlkokulu öğrencileri tarafından başlatılan ’Bir Oyuncak Bir Gülümseme’ projesi kapsamında Ahmetfakılı İlkokulunda eğitim gören öğrencilere oyuncak hediye edildi. Öğrencilerin birbirleriyle hediyeleşme anında büyük mutluluk yaşandı.

Sorgun'da 'Bir Oyuncak Bir Gülümseme' Projesi
Okul Müdürü Ömer Kahramanoğlu amaçlarının öğrencilerin paylaşma, yardımlaşma kültürünü geliştirmek olduğunu belirterek,"Bir Oyuncak Bir Gülümseme projesi kapsamında 2/A sınıfı öğrencilerinin satın aldıkları ya da en sevdikleri kendi oyuncaklarını Ahmetfakılı İlköğretim Okulu öğrencilerine hediye ettiler. Öğrencilerin hediyeleşme anında yaşadıkları mutluluk görülmeye değerdi. Hem oyuncak hediye eden öğrenciler, hem de hediye alan öğrenciler, büyük mutluluk yaşadı. Çocuklarımıza bu yaşta öğretmemiz gereken en önemli şey paylaşım olduğunu, paylaşmanın insana huzur ve mutluluk verdiğini öğretmemiz gerekiyor. Bu yapılan uygulamada öğrencilerimiz arasındaki kardeşlik bağları güçlendirilerek, onların birbirleriyle kaynaştırmalarını sağladık. Biz eğer bugün çocuklarımıza bu ruhu, bu düşünceyi kazandırmazsak, bundan sonraki hayatında bir daha kazandıramayız." dedi.

Kahramanoğlu konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Özellikle 2/A sınıfı öncülüğünde gerçekleştirilen bu etkinlikte paylaşım ve hediyeleşme noktasında, çocuklarımıza daha iyi bir kazanım vermiş olduğumuza inanıyoruz. Öğrenciler arasında tanışma ve hediyeleşmeden sonra öğrenciler okul bahçesinde hep birlikte oyun oynayıp daha sonra köy tandırında yapılan gözlemelerin tadına baktılar. Ahmetfakılı İlköğretim Okulunda yapılan çeşitli etkinliklerle programımız bu şekilde sona erdi."
Kaynak: İHA