Saygı Çifti Efeler Belediyesi İle Sanata Gönül Verdi

Efeler’de yaşayan Ahmet-Emine Saygı çifti, Efeler Belediyesi’nin kurslarına giderek, birlikte resim ve ebru çalışmalarına imza atıyor.

Saygı Çifti Efeler Belediyesi İle Sanata Gönül Verdi
Efeler Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen Ebru, Yağlı Boya Resim, Ahşap Boyama ve Halkoyunları gibi birçok kursa birlikte devam eden Ahmet-Emine Saygı çifti, Efeler Belediyesi’nin kendilerine her imkanı sağladığını belirterek, “Bize sadece çalışmak ve üretmek kalıyor” dedi.

Memur emeklisi Ahmet Saygı, Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Ebru Kursu’nda yaşadığı deneyimi aktararak, “56 yaşından sonra ebruyla tanıştım ve ebru yapmaya başladım. Bu yaşıma kadar yağlı boyayı bırakın, elimize karakalem almış insanlar değildik. Belediyenin bize sağladığı bu güzel ve kaliteli ortamda eşimle birlikte hoşça vakit geçiriyoruz. Kendimizi ruhen ve bedenen dinlenmiş hissediyoruz. Yaptığımız çalışmalardan keyif alıyoruz. Gülderen hocamızın emeği ve katkılarıyla bir şeyler öğrenip ortaya çıkarabiliyorsak ne mutlu bize. Efeler Belediyesi’ne ve Belediye Başkanımız Mesut Özakcan’a bize bu imkanı sunduğu için çok teşekkür ederiz” diye konuştu.



Aslen İzmirli olan çift, oğullarının eğitimi için Aydın’a geldiklerini ve ilçeye Efeler Belediyesi’nin kurs ve etkinlikleri sayesinde alıştıklarını söyledi.

Etkinliklere katılarak yaşamdan zevk aldıklarını ifade eden Emine Saygı ise, şöyle konuştu: “33 yıllık evliyim. Eşimle mutlu bir beraberliğimiz var. Oğlumuzun eğitimi için geldiğimiz Aydın’da nasıl vakit geçirebiliriz diye araştırma yaparken, gözümüze Efeler Belediyesi’nin afişleri ilişti. Kursları inceleyerek müracaatımızı gerçekleştirdik, iyi ki de başvurmuşuz. Burada olmaktan çok mutluyum. Eşimle birlikte resim yapıyoruz, ebru yapıyoruz. Bunun yanı sıra halk oyunları kursuna da gidiyorum. Belediye başkanımızın sayesinde ne kadar faaliyet varsa hepsine katılmaya çalışıyoruz. Konserlere, müzik ve şiir dinletilerine, tiyatrolara gidiyoruz. Efeler Belediyesi ücretsiz olarak birçok etkinlik sunuyor. Herkesin bu etkinliklere katılmalarını tavsiye ederim. Belediye Başkanımız Mesut Özakcan’a çok teşekkür ediyoruz.”

Güzel Sanatlara olan desteğin artarak devam edeceğini belirten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Biliyoruz ki, güzel sanatlara olan ilgi, bizleri yaşamaya bağlayan, hayattan daha çok haz almamızı sağlayan yaklaşımdır. Kursiyerlerimizi tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

Kaynak: İHA