Sağlık Sektörünün Yabancı Mezunları Ankara'da Buluştu

Türkiye Mezunları Ankara İş Dünyası Sağlık Sektörü Konferansı’nda konuşan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, "Türkiye’de sağlık turizmi ülkemiz ekonomisi açısından da önemli bir hale gelmiştir’’ dedi.

Sağlık Sektörünün Yabancı Mezunları Ankara'da Buluştu
Ankara Ticaret Odası (ATO) ve Ankara Sanayi Odası (ASO) iş birliğinde, Ankara Valiliği ve Sağlık Bakanlığının desteği ile Türkiye Mezunları Ankara İş Dünyası Sağlık Sektörü Konferansı gerçekleşti. Konferansta sağlık branşında yüksek öğrenimini Türkiye’de tamamlamış olan 56 ülkeden 200’ü aşkın yabancı mezun Ankara iş dünyası ile buluştu.

Konferansta konuşan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, "Temel sağlık göstergelerine göre hastane sayısı son 10 yıl içinde yaklaşık yüzde 29 oranında artış göstermiştir. Yakın zamanda 5 bin yataklı bir sağlık merkezi de kurulmakta. Ankara iş dünyası sağlık sektörüne yönelik modern, çağdaş ve teknolojik ürün ve hizmet yatırımlarını arttırarak lider konumuna gelmiş ve önemli ölçüde gelişmiştir" dedi.

Bu alanda Ankara’da ciddi bir üretim olduğunu söyleyen Özdebir, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye’de sağlık turizmi ülkemiz ekonomisi açısından da önemli bir hale gelmiştir. Tıbbi tedavi, rehabilitasyon hizmetlerinin giderek artırılmasına paralel olarak sağlık turizmi büyük bir gelişme göstermiştir. 2009’dan itibaren dünyada yaşanan kriz ve ülkemizdeki olağanüstü şartlar nedeniyle geçtiğimiz yıl turizmde bir düşüş yaşandı. Turizmde tek artış yaşanan alan ise sağlık turizmi oldu. Orta Doğu’dan, Afrika’dan, Orta Asya’dan, hatta Avrupa’dan birçok kişi daha kaliteli bir hizmet alabilmek için ülkemizi tercih etmektedir."

Türkiye’nin çok farklı branşlarda hizmet vererek her gün daha fazla yukarılara çıktığını belirten Özdebir, "Ülkemizde uzun yıllar eğitim alarak ülkelerine dönen Türkiye sağlık mezunları ile ilişkileri güçlendirmek istiyoruz. 56 ülkeden 200’den fazla Türkiye sağlık mezunu ve hala eğitimini sürdüren uluslararası öğrenciler de Ankara sağlık iş dünyası ve sağlık hizmetlerine tesis edilmek üzere, tıbbi cihaz, tıbbi malzeme, ilaç üreticiliği ve temsilcileri bu toplantı vesilesiyle iletişim kuracaklardır. Temel amacımız bu ilişkilerin kalıcı olmasıdır" ifadelerini kullandı.

ATO Başkanı Gürsel Baran ise şunları kaydetti:

"Ülkemiz sağlık sektöründe son 15 yılda gerçekleştirdiği sağlık reformlarıyla çok büyük bir mesafe kat etti. Özellikle Ankara bu konuda önemli bir sıçrama gerçekleştirdi. Geçmiş yıllarda Ankara ülkemizin dört yanından gelen hastalara sağlık hizmeti veren bir il iken şimdi yurt dışından çok sayıda hastanın tercih ettiği bir şehir oldu. Günümüzde sağlık sektörü turizmin en önemli dalı haline geldi. Birçok ülke ekonomik getirisi çok yüksek olan bu alanda birbirleriyle rekabet eder hale geldi. Ülkemiz de sağlık turizminde adından söz ettirmeye ve bölgesinde bir cazibe merkezi olmaya başladı.

Hem devlet hem de özel sektör Ankara’da önemli ölçüde sağlık yatırımları yaptı. Ankara’yı sağlık turizminin başkenti haline getireceğimize inanıyoruz."
Kaynak: İHA