Ovacıklı Öğrencilerden Zeytin Dalı Harekatına Destek

Tunceli Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Deprem Haftası dolayısıyla düzenlenen programda öğrenciler Zeytin Dalı Harekatına katılan askerler için pankart açarak destek verdi.

Ovacık Kayak Merkezi'nde düzenlenen programa katılan öğrenciler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e moral ve destek vermek için "Tek Millet, Tek Devlet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Kalbimiz Afrin'de Dualarımız Mehmetçikle" pankartı açarak Afrin'e selam gönderdi.

Ovacık Kaymakamı Selim Çomaklı, yaptığı konuşmada İl Afet Müdürlüğü tarafından verilen yaklaşık bir haftalık afet bilinci eğitimlerinin finalini yaptıklarını ifade ederek, "Deprem öncesi, anında ve sonrasında yapılması gerekenler çocuklarımıza şimdiden anlatılıyor. Çok güzel bir çalışma. Deprem ülkemizin gerçeklerinden birisi, ilimiz de deprem bölgesi içerisinde yer alıyor. Bu nedenle verilen eğitimler çok önemli. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Tunceli Afet ve Acil Durum Müdürü Cem Erdoğan ise Deprem Haftası dolayısıyla afet bilinci eğitimlerinin devam ettiğini söyledi.

Afrin'deki operasyonlarda görev yapan askerler de unutulmadığı programda, askerler ve şehitler için dualara okunurken, öğrenciler "dualarımız Afrin'e sevgimiz başkomutana", "en büyük asker bizim asker" ve "en büyük polis bizim polis" diye slogan attı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arama kurtarma ekiplerinin kullandığı ekipmanların da tanıtıldığı programda, çocuklara afet bilinci eğitimleri verilmesinin ardından, similasyon gözlükleriyle deprem anında yapılması gerekenler çocuklara oyunlar eşliğinde öğretildi.

Ovacık Kaymakamlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün de desteklediği etkinliğe, Ovacık İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hasan Şahin, İlçe Emniyet Amiri Ergün Eroğlu, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA