Olimpik Anneler Projesi

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin, Milli Eğitim Bakanlığı ve P&G iş birliğiyle düzenlediği, 61 ildeki yatılı bölge ortaokullarında eğitim alan 50 bin öğrenciye eşofman dağıtılmasını kapsayan projenin ilk etkinliği, Bursa'da gerçekleştirildi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin, ülke genelinde çocukların spora teşvik edilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve P&G Türkiye iş birliğiyle düzenlediği, 61 ildeki yatılı bölge ortaokullarında eğitim alan 50 bin öğrenciye eşofman dağıtılmasını kapsayan Olimpik Anneler Projesi'nin ilk etkinliği, Bursa'da gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı Mücahit Akgün, Olimpik Anneler Projesi'nin uygulandığı merkez Osmangazi ilçesindeki Turgut Yılmaz İpek Yatılı Bölge Ortaokulunda düzenlenen törende, projeyi değerli bulduklarını söyledi.

Çocuklara olimpiyat ruhunu aşılamak adına yola çıkılan bu projeyi ülke adına sağlıklı ve sporu seven nesiller yetiştirmek için gerçekleştirilen çabaların önemli bir parçası olarak gördüklerini aktaran Akgün, "Ayrıca yatılı bölge ortaokullarındaki binlerce çocuğumuzun tamamının bu proje kapsamına alınmasını da gelecekte ülkemize olimpiyat gururu yaşatacak nesillerin yetişmesine katkıda bulunması açısından değerli buluyoruz." dedi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Ayda Uluç da ülkede spor ve olimpiyat kültürünün yaygınlaşması için çalıştıklarını dile getirerek, çocukların düzenli spor yapmasında hem ailelerin hem de okulun önemli ve etkili olduğunu ifade etti.

Genç nesillerin sporla geleceğe adım atması ve daha sağlıklı bir yaşam sürdürmesini desteklemek için bir arada olduklarını vurgulayan Uluç, "Olimpik Anneler Projesi, başta anneler olmak üzere aileleri bilinçlendirmeyi hedeflerken, her yıl düzenli gerçekleştirilen spor ekipmanı yardımıyla da çocukların herhangi bir eksiklik yaşamaması amaçlanıyor." diye konuştu.

- Sağlıklı ve disiplinli nesiller için spor

P&G Türkiye ve Kafkasya Kurumsal İletişim Başkanı Ayça Turgay ise sporun yaşamları iyileştirmede oldukça kritik olduğuna inandıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Sağlıklı, öz güveni yüksek ve disiplinli nesiller yetiştirmek istiyorsak, çocuklarımızı ve gençlerimizi spora yönlendirmemiz gerekiyor. Biz P&G olarak bu konuda ailelere büyük görev düştüğünü düşünüyoruz. Bu nedenle globalde 'Teşekkürler Anne', Türkiye'de ise 'Olimpik Anneler' projelerimizle spor konusunda farkındalığı artırıcı kampanyalar yürütüyoruz. Türkiye'de çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı bir şekilde spora yönlendirilmesi amacıyla her türlü desteğe hazırız. Eşofman dağıtımının da bu çalışmalarımızda yeni bir adımı oluşturduğu için çok mutluyuz."

Etkinliğe ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu ve P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ile 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'nda Türkiye'yi kayaklı koşuda temsil eden Hamza Dursun'un da aralarında bulunduğu 8 milli sporcu katıldı.

Programın sonunda öğrenciler, milli sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: AA