Öğretmenlere İlk Yardım Eğitimi Verildi

Afyonkarahisar Şehit Ömer Halisdemir İlk Yardım Merkezinde. 16 saatlik ilk yardım kursunu tamamlayan 68 kamu personeline sertifikaları verildi.

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu gereğince tüm kamu kurumlarında ilk yardım personelinin bulundurulmasının zorunlu hale getirildiğini söyledi.

Yalçın, tüm okullarda bir ilk yardımcıya ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde illerde ilk yardım eğitim merkezi kurulmaya başlandı. Bizde Afyonkarahisar'da Atatürk Mesleki ve Teknik Lisemiz bünyesinde Şehit Ömer Halisdemir İlk Yardım Merkezimizi kurduk. Eğitim ve donanım noktasında Türkiye'nin sayılı merkezlerinden birini oluşturduk. Hatta her yaş grubuna göre eğitim verilebilecek maketlerimiz var. Şu ana kadar burada 68 öğretmenimizi ilk yardım eğitiminden geçirdik." dedi.

Konuşmanın ardından kursa katılan 68 öğretmene sertifikaları verildi.

Sertifika törenine 112 Acil Çağrı Merkezi Müdür Vekili Dr. Gülsün Ateş Doğan, Okul Müdürü Esin Kayahan, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Kaynak: AA