Muş'ta 'Afete Hazır Okul' Eğitimi

Muş İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri tarafından "Afete Hazır Okul" projesi kapsamında öğrencilere eğitim verildi.

Muş'ta 'Afete Hazır Okul' Eğitimi
Ülke genelinde çeşitli kanallarla verilen afet eğitimlerini standart hale getirmek amacıyla 2013 yılında hayata geçirilen ’Afete Hazır Türkiye Projesi’nin bir modülü olan "Afete Hazır Okul" projesi kapsamında Muş AFAD Müdürlüğü ekiplerince, Muş Özel Final Ortaokulunda eğitim gören öğrencilere "Temel Afet Bilinci" eğitimi verildi.

Öğretmen ve öğrencilere yönelik verilen eğitimlerde; afet ve acil durumların türleri, afetlerin insanlar ve ülkemize olan etkileri, yaşam çevremizdeki risklere karşı alınması gereken önlemler, afet çantası ve aile afet planı hazırlamanın önemi, ailelerin ve öğrencilerin afetler sırasında yapması gereken doğru davranış şekilleri ve afet sonrası için yapılması gereken planlamalar anlatıldı.

Okul öncesi öğrencilerine eğitim verirken, proje kapsamında onların seviyesine uygun şekilde gerçekleştirilen bilgilendirmelerde çizgi film izletilerek, afetlerin öğrencilerin zihninde yer edinmesi de sağlanıyor. Öğrencilerin yoğun ilgisi ile gerçekleştirilen eğitimde, deprem sırasında yapılması gereken hareket tarzı uygulamalı olarak gösterildi. Verilecek olan eğitimlerle olası afet durumlarında arama-kurtarma ekiplerine destek olunması amacıyla Başbakanlık AFAD tarafından başlatılan, "O Kahraman Benim" kampanyası hakkında da öğrenci ve öğretmenler bilgilendirildi.

AFAD ekipleri tarafından verilen eğitimlerle ilgili olarak yapılan açıklamada, 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1- 7 Mart Deprem Haftası nedeniyle mart ayı boyunca eğitimlere devam edileceği belirtildi.
Kaynak: İHA