Muhasebe Haftası

Merzifon’da Muhasebeciler Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu.

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Merzifon Temsilcisi İlker Nuri Yiğit, burada yaptığı konuşmada, muhasebeciler ve mali müşavirlerin üreten, canlı, dinamik bir Türkiye için çalıştığını söyledi.

Muhasebeciler ve mali müşavirlerin sorunlarına değinen Yiğit, mesleğin yetki ve sorumluluğunun dengeli bir yapıya kavuşturulması gerektiğini, görev ve fonksiyonlar yerine getirilirken yaşanan sorunların, diyalog ve işbirliğiyle çözülmesinin önem taşıdığını belirtti.

Yiğit, toplumdaki "defter tutan ve beyanname veren iş insanı" algısının değişmesini ve meslek çalışanlarının "güvenilir işletme danışmanı" misyonuyla bilinmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Ülkemizin yaşadığı her sıkıntı ve sorun bizlerin de sorunu ve sıkıntısıdır. Mali müşavirler barıştan, demokrasiden, adaletten yanadır. Barışı, demokrasiyi, adaleti yok etmek isteyen terörün dimdik karşısındadır. Ülkemizin güvenliği için tehdit oluşturan terör oluşumlarına karşı başlatılan Zeytin Dalı Operasyonu'nun başarıyla sonlanması, bölgeye ve ülkemize barış ve huzur getirmesi en büyük temennimizdir."

Kaynak: AA