Mine Söğüt Kent & Kültür Söyleşilerine Katıldı

Tepebaşı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve Haydar Ergülen’in koordinatörlüğünü yaptığı Kent & Kültür söyleşilerinin bu ayki konuğu gazeteci/yazar Mine Söğüt oldu.

Mine Söğüt Kent & Kültür Söyleşilerine Katıldı
Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi Oktay Ekinci Sahnesi’nde gerçekleştirilen söyleşiye Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte Eskişehirliler ile buluşan Mine Söğüt, “Farkındalık Üzerine” adlı söyleşide Ergülen’in yanı sıra katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı.

Gelen bir soru üzerine muhalif bir gazetecinin sorumlulukları hakkında değerlendirmede bulunan Söğüt, “Bir takım insanların misyonu var herhalde, bu çok mantıksız. Kendilerini bir hizmetkar olarak görmedikleri için, tek karar veren kişiler olarak görüyorlar. Eğitimi korumak, çevreyi korumak bizlere düşüyor. Hayatla ilgili şeyleri korumak insanlara düşüyor. Yazmaya başladığım zaman, beni dürten şey hep bir dert, bir sıkıntı. Güzel şeyler yazamıyorum. Pozitif şeyler yazamıyorum. Oradan bakamıyorum hayata. Gerçekten çok eleyerek bir ilişki kurmaya çalışıyorum ülke siyasetiyle. Gazetecilik girince işin içine böyle olmuyor. Bu da büyük bir kirlilik. Basını takip edince bile kirleniyorsunuz” şeklinde konuştu.

Ülke meseleleri hakkında fikirlerini de paylaşan Söğüt, Mustafa Kemal Atatürk’ü çok sevdiğini ifade ederek, “Atatürk ile bir mantık ilişkisi kurmak gerekiyor. Ben kişisel olarak çok seviyorum. Laiklik çok önemli bir şey... Ben kendi duygusal ilişkimi dayatamam. Ben seviyorum. Neden? Bunun bir patolojisi de olabilir. Atatürk’ün gençliğe hitabesi çok önemli Bir kahin gibi, herkesin bildiği o basit metinde, kendi kurduğu sistemi bütün detayları ile anlatıyor. O müthiş bir reçetedir. Atatürk zaten baştan söylemiştir; ‘Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur’ der. Der ki aklınızı başınıza toplayın, bu kudrete doğru yürüyün, kendinizi güçlü tutun. Atatürk’ü sırf bu yüzden bile sevebilirsiniz. Atatürk’ü tartışmak ahmaklıktan başka bir şey değildir bence” ifadelerini kullandı.

Kent & Kültür Söyleşileri, Başkan Ataç’ın Mine Söğüt’e günün anısına plaket ve çiçek takdim etmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA