Kargı Tulum Peyniri Markalaşacak

Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, geleneksel yöntemlerle 800 yıldır üretimi devam eden Kargı tulum peynirinin Türkiye genelinde bilinen bir marka haline gelmesi için çalışma başlatacaklarını bildirdi.

Sarı, yaptığı yazılı açıklamada, Kargı ilçesinde yılda ortalama 15 ton tulum peyniri üretildiğini belirterek Kargı'nın yaylalarında bin bir çeşit bitkiyle beslenen büyük ve küçükbaş hayvanların sütünden üretilen Kargı tulum peynirinin üretimini artırarak ilçe nüfusuna daha fazla katkı sağlamasının yollarını aradıklarını kaydetti.

Sarı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İlçemizde yıllık ortalama 15 ton civarında üretilen Kargı tulum peyniri, yok satmaktadır. Bu ürünün üretimini artırarak coğrafi işaret ve patentinin alınması ile ilgili çalışmalara da bir an evvel başlamamız gerekmektedir. Üretimi son derece zahmetli ve uzun olan bu ürünün Kargı ilçemiz için önemli bir değer. Bu ürünü Türkiye'de bilinen bir marka yapmaları için girişimlere başlıyoruz. Öncelikle Kargı tulum peynirinin geleneksel yöntemlerle yapılışının unutulmaması ve yeni nesillere aktarılmaması için kurslar düzenleyeceğiz. Ardından üretimin artmasına yönelik çalışmalar yürütülecek."

Kaynak: AA