Kale'de 1 Kelime Ve 1 İşlem Yarışması

Kale ilçesinde ortaokul öğrencileri, zeka ve bilgi tabanlı yarışma programında yarıştı.

Kale Ortaokulu öğrencileri, İlçe Halk Eğitim toplantı salonunda düzenlenen 1 Kelime ve 1 İşlem Yarışmasında kelime üreterek verilen rakamla hedef puana ulaşmaya çalıştı.

Kelime dağarcığı ve dört işlem becerisi ile oynanan yarışmada, öğrenciler, kelimeler ve sayılarla kazanmak için mücadele etti. Yarışmayı izleyen öğretmen ve diğer öğrencilerle veliler de heyecanla soruları çözmeye çalıştı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım, yaptığı konuşmada, yarışmacı öğrencilerin, işlem yeteneklerini ve kelime dağarcıklarını sorgularken, izleyici olarak katılan öğrenci ve öğretmenlerin de soruları yanıtlamaya çalışarak pratik yapma fırsatı bulduklarını belirterek, "Keyifli ve düzeyli bir rekabetin hüküm sürdüğü ve iki etap boyunca heyecanın hep doruklarda olduğu yarışmanın, öğrencilerimizin bilgi ve yeteneklerine yardımcı olacağına inanıyorum." dedi.

Kale Ortaokul Müdürü Mehmet Karabacaklı da öğrencilerin hızlı ve yaratıcı düşünme yeteneklerini etkin kılmak ve izleyicileri de yarışmaya katarak birliktelik, farklılık oluşturmak için her yıl bu yarışmayı düzenlenmek istediklerini kaydetti.

Karabacaklı, bilgisayar ve tabletin olumsuz etkilerinin olduğu günümüzde öğrencilerin kitap okuyarak, matematiksel işlem yaparak zamanlarını verimli kullanmalarını istediklerini vurguladı.

Kaynak: AA