Havacılık Ve Savunma Sanayinin Yerlileştirilmesi Çalışması

Teknik Üretim ve İhracatı Destekleme Derneği (TÜDEP) tarafından düzenlenen ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Havacılık ve Savunma Sanayi Yerlileşmesi Trakya İstişare toplantısı Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde gerçekleştirildi.

Havacılık Ve Savunma Sanayinin Yerlileştirilmesi Çalışması
Çorlu’da bir otelde düzenlenen toplantıya Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, TÜDEP Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yetişgin, Bilim Sanayi ve Teknoloji Tekirdağ İl Müdürü Fahrettin Akçal, TÜDEP Yönetim Kurulu üyeleri, akademisyenler ile havacılık ve savunma sanayisi ile uzay alanında üretim yapan firmaların temsilci ve yöneticileri katıldı.

Toplantıda konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, "Böyle bir programı uzun zamandır planlıyorduk. Biz birebir görüşmelerimizi yaparken görüyorduk ama Tekirdağ’daki firma Edirne’dekini, Edirne’deki firma Tekirdağ’dakini görsün istedik. Savunma sanayi, havacılık ve uzay ile ilgili çalışmak isteyen firmalarımız bir araya gelsin, beraber olsunlar, fikirlerini ortaya koysunlar. Hem söyleyeceklerimizi biz söyleyelim hem de sizin fikirleriniz varsa onları alalım, böylece yürüyeceğimiz bu yolda beraberce adımlarımızı atmış olalım diye bir araya geldik" dedi.



"Trakyalı firmalarımızın daha fazla koşmasını istiyoruz"

Şahin, "Savunma Sanayi Zirvesi’nde de söylemiştim. İnşallah bu çalışmalar, gazetelerde veya farklı yerlerde Trakya bölgesinden 100 milyon dolarlık ihale alındı, firmalar aldı diye yer alır. Antep de bizim, İstanbul da bizim, Ankara da bizim, Tekirdağ da bizim. Her yer bizim de ama biz bölgemizde yaşayan bölge firmaları olarak savunma sanayi, uzay, gibi ihalelerde, işlerde Trakyalı firmalarımızın daha fazla koşmasını, daha fazla ihale almasını, yurt dışına da mal satabilmesini istiyoruz. Bu konuda Trakya Kalkınma Ajansı olarak elimizden gelen desteği maddi ve ya manevi olarak hem ben şahsen hem de ekibim bunu da beraberce size maddi veya manevi olarak destek vermeye çalışıyoruz bundan sonra da vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

TÜDEP Başkanı Murat Yetişgin ise TÜDEP’i tanıtımının ardından yaptığı konuşmada, "Burada konuşulanları hayata geçirmediğimiz sürece bir yere varamayız. Biz bu hayata geçirme sürecinin katalizörü gibiyiz. Bizi kullanın, kalkınma ajansını kullanın. Yapılacak işler içerisinde adı geçen kurumları kullanın. Firmalarınız daha hızlı büyüyecektir, daha nitelikli büyüyecektir, daha katma değerli büyüyecektir ve daha büyü kazanç sağlayacaktır. Neticede bu ülke kazanacak. Ekonomisi güçlü olursa Türkiye’nin dışa bağımlılığını minimuma indirirsek o oranda güçlü oluruz, o oranda bağımsız oluruz o oranda da zengin oluruz" dedi.

Kaynak: İHA