Harvard'lı Türk, Öğrencilere Canlı Bağlandı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ’Bilim Buluşmaları’nın ikincisinde Harvard Üniversitesi’nden Dr. Bülent Ataman, Bornova Anadolu Lisesi’nde telekonferansla canlı bağlantı kurularak öğrenciler ile buluşturuldu.

Harvard'lı Türk, Öğrencilere Canlı Bağlandı


İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ikinci ’Bilim Buluşmaları’ etkinliğini bu kez Harvard Üniversitesi’nden Dr. Bülent Ataman ile gerçekleştirdi. Ataman, Bornova Anadolu Lisesi’nde telekonferansla canlı bağlantı kurularak öğrenciler ile buluştu. Ataman, deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak onlara örneklerle "Siz de yapabilirsiniz" mesajı verdi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak daha önce ’İlham Veren Buluşmalar’da gerek akademik dünyadan, gerekse iş dünyasından rol modelleri öğrencilerle bir araya getirdiklerini belirten İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "Bu etkinliğimizin devamı niteliğinde ’Bilim Buluşmaları’nı sürdürüyoruz. İlk olarak NASA’da görev alan Türk bilim insanı Umut Yıldız, öğrencilerimizle tecrübelerini paylaştı. Bugün de Harvard Üniversitesi’nden Dr. Bülent Ataman, öğrencilerle telekonferansla buluştu. Bu buluşmalarla, Türklerin dünyanın her yerinde ve her kurumunda söz sahibi olabileceği gösteriliyor. Bu tür etkinlikler, öğrencilerin öz güven ve vizyon sahibi olması açısından son derece önemli. Öğrencilerimizin ülkemizi başarıyla temsil etmeleri, deneyim sahibi insanlardan başarılarını dinlemelerini önemsiyoruz. Öğrencilerimiz de memnuniyetlerini ifade ediyor. İnşallah öğrencilerimizi yıllar sonra bu buluşmaların bir konuğu olarak görürüz" dedi.

Kaynak: İHA