Hamamın Havuzundaki Devasa Kaya İlgi Odağı

Kütahya’nın Emet ilçesine bağlı Yenice köyünde yeni hizmete giren şifa hamamının yüzme havuzunda bulunan devasa kaya ilgi odağı oldu.

Hamamın Havuzundaki Devasa Kaya İlgi Odağı
Emet Kaymakamlığı ve Köy Muhtarlığı’nca yaklaşık bir yıldan beri yürütülen çalışmalar sonunda yıkılan eski hamamın yerine yapılan modern hamamın 25 metrekarelik yüzme havuzunun içine taşan devasa büyüklükteki doğal kaya büyük ilgi görüyor.

Havuz kenarında bulunan kayanın havuza doğal bir güzellik kattığını söyleyen Köy Muhtarı Akın Gürkan,” Şifa hamamının yüzme havuzunun yapımı esnasında havuzu geniş tutmak adına iş makinesiyle kayayı yerinden çıkarmak istedik. Ancak o zamanki Emet Kaymakamımız Mahmuthan Arslan buna karşı çıkarak kayanın yerinde kalması durumunda havuzun daha otantik görüneceğini söyledi.

Bunun üzerine kayayı yerinden çıkarmaktan vazgeçtik. Hamama şifa amacıyla gelen vatandaşlar havuzun kenarında devasa kayayı görünce çok şaşırıyorlar. Dış duvarları taşla örülü hamamın iç tasarımı da gayet sade dizayn edildi. Romatizmal hastalıklar, cilt hastalıkları, sedef ve açık yaralara iyi geldiği bilinen 48 derece sıcaklıkta şifalı suyun bulunduğu şifa hamamımız Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Cumartesi günü bayanlara diğer günler erkeklere tam gün hizmet vermektedir” dedi.

(MA-EFE)
Kaynak: İHA