Gemlik'in Çehresi Değişiyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen iskele meydanı çevre düzenleme çalışmaları çerçevesinde inşa edilecek kafeterya ve sosyal donatı alanlarının temeli törenle atıldı.

Gemlik'in Çehresi Değişiyor
Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, törende yaptığı konuşmada, şehirde yaşanan değişim ve gelişime dikkati çekti. Gemlik’in Bursa’nın önemli ilçelerinden biri olduğunu söyleyen Köse, “Son zamanlarda çok konuşulan Gemlik, dönüşüm çalışmalarında Türkiye’nin merakla takip ettiği bir ilçe haline geldi. Sadece burada değil, Bursa genelinde uygulanacak dönüşüm ve gelişim çalışmalarıyla Türkiye’ye örnek olmalıyız” diye konuştu.

Ortak akılla, bilgi deneyim paylaşımlarıyla ve geçmiş tecrübelerden de yararlanarak bunun başarılabileceğine değinen Köse, “Büyükşehir Belediyesi olarak Gemlik’te önemli projelere imza attık. Sahil düzenleme çalışmaları, dere ıslahları ve deniz temizliği noktasında Gemlik’in daha yaşanılabilir bir ilçe olması için gayretle çalışıyoruz” dedi.

Gemlik’te yapılan çalışmaları da hatırlatan Başkanvekili Köse, meydanların şehirlerin vitrini olduğunu söyleyerek, “İskele meydanı da Gemlik’in vitrinidir. Burada yapılacak her iyileştirme, güzelleştirme, değişim ve dönüşüm, Gemlik algısını etkileyecektir” açıklamasını yaptı.

Meydandaki çevre düzenlemesi ve sahil çay bahçeleri yenileme çalışmalarını anlatan Köse, “Gemlik Belediyesi, dolgu alanı ve güvenlik gerekçesiyle yıkılan 5 adet kafeyi yapacak. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de 10 bin metrekarelik bir meydanda çevre düzenlemesi gerçekleştireceğiz. Çarşı deresi üzerine çelik köprü, oturma grupları, çocuk parkı, aydınlatma, zemin kaplamaları ve peyzaj düzenlemeleri yapacağız. Yaz aylarında bitirilmesi planlanan çalışmalar tamamlandığında, Gemlik’e nefes aldıran, sosyal hayatı canlandıran bir meydan ortaya çıkacak” dedi.

Zeytin Dalı Meydanı

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da Gemlik’in her geçen gün daha da yaşanabilir bir hale geldiğini söyledi.

Büyükşehir ve Gemlik belediyelerinin hizmetleri ve merkezi hükümetin ilçeye kazandırdığı yatırımlarla, Gemlik’in çehresinin değiştiğini anlatan Yılmaz, yaklaşık 32 yıl önce yapılmış olan çay bahçelerinin yenileceği proje kapsamında Kayıkhane mevkiinden üniversite kısmına kesintisiz yürümeyi sağlayacak yürüyüş alanının da yapılacağını belirtti.

Yılmaz, Kurşunlu’dan getirilecek 600 yıllık bir zeytin ağacının meydana dikilerek, Zeytin Dalı Harekatı’nın ‘Zeytin Dalı Meydanı’nda yaşatılacağını vurguladı. Yılmaz, Gemlik’e her zaman destek olan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Törene katılan AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ise Gemlik’in bugüne dek yaşadığı sıkıntılara işaret ederek, Büyükşehir ve Gemlik belediyelerinin iş birliğiyle özel bir hizmet gerçekleştirdiğini söyledi.

Gemlik’in denizden daha fazla faydalanmasının önemine de değinen Aydın, Gemlik’in nefes aldığı, sağlıklı hayat alanlarına sahip olacağını anlattı. Protokol konuşmalarının ardından dualarla temele ilk harç konuldu.
Kaynak: İHA